NIZ BUKTINJA

SNIMKE IZ ZRAKA SVJEDOČE O RAZMJERIMA STIHIJE Naš fotoreporter bio je u helikopteru kojim su ministri obilazili poprište strašnih požara u Dalmaciji

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.08.2017. u 22:06

Benkovac, 210817
Pozari koji citav dan stvaraju probleme na zadarskom podrucju, bili su povod za hitan sastanak ministara Damira Krsticevica, Olega Butkovica i Davora Bozinovia u vatrogasnom domu u Benkovcu. Nakon kratkog sastanka poletjeli su u obilazak opozarenog podrucja helikopterom iz vojarne u Benkovcu.
Na fotografiji: pozari snimljeni iz helikoptera.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

 

Požari koji čitav dan stvaraju probleme na zadarskom području, bili su povod za hitan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića s lokalnim dužnosnicima i vatrogasnim zapovjednicima.

- Ovo je jedna od najgorih protupožarnih sezona. Bačeno je preko 60.000 tona vode i potrošeno 1,2 milijuna litara goriva. Ispričao bih se svima koji su ovim trenucima na cesti. Mi ćemo ponovno izvidjeti trasu i vidjeti da se veza između Zagreba i Zadra stavi pod kontrolu, rekao je Krstičević obraćajući se novinarima ispred vatrogasnog doma u Benkovcu.

Ministar obrane rekao je da je vojska uvijek tu kada treba pomoći narodu, te je zahvalio svim vojnicima, vatrogascima i mještanima koji sudjeluju u gašenju požara u Zadarskoj i drugim županijama, naglasivši da je ovo jedna od najgorih protupožarnih sezona.

Nakon kratkog sastanka ministri i zapovjednici poletjeli su u obilazak opožarenog područja helikopterom iz vojarne u Benkovcu.

U helikopteru je bio i naš fotoreporter, pogledajte u galeriji što je zabilježio.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo