StoryEditor
LOKALNI STOŽERI

Za sada najviše slučajeva u Zagrebu, neslužbene informacije: ‘I danas ćemo imati oko 200‘

Lokalni stožeri civilne zaštite objavljivljuju podatke o koronavirusu po županijama
Testiranje u Zagrebu
 Denis Lovrović/AFP

Lokalni stožeri civilne zaštite počeli su objavljivati podatke o koronavirusu po županijama.

Podsjetimo, jučer je Nacionalni stožer izvijestio da na razini cijele zemlje imamo 199 novozaraženih i 1371 aktivan slučaj.

Kako doznaje N1, i danas se u Hrvatskoj očekuje oko 200 novooboljelih.

Objave lokalnih stožera pratit ćemo tijekom dana, a njihove izvještaje možete pronaći niže.


Grad Zagreb - 47

Primorsko-goranska županija - 5

Brodsko-posavska županija - 5

Istarska županija - 3 (preminula jedna osoba)

Bjelovarsko-bilogorska županija - 3

Vukovarsko-srijemska županija - 3

Koprivničko-križevačka županija - 3

Virovitičko-podravska županija - 2

Ličko-senjska - 2

Požeško-slavonska županija - 0

Sisačko-moslavačka županija - 0

Varaždinska županija - 6


Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu je potvrđeno 47 novih slučajeva zaraze, a odrađena su rekordna 684 testiranja.

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije danas imamo pet novozaraženih osoba. Tri osobe su povratnici s godišnjih odmora a među novozaraženima je i bračni par koji je došao s Kosova.

Među testiranim stranim turistima koji su boravili u ugostiteljskim objektima na području PGŽ nema zaraženih osoba.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom  iznosi 235, dok je broj aktivnih slučajeva 56. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 221.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 343 uzoraka briseva (176 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna.

Dvije osobe su iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnom osobom. Za jednu osobu je epidemiološka obrada u tijeku.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1936. godište. Osoba je jučer bila na hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Pula te je testirana iz protokolarnih zahtjeva.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 3 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 iz Vinkovaca, 1 iz Županje i 1 iz Nuštra), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 558, od kojih su 402 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 29 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.   

U protekla 24 sata testirano je 94 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6878. U samoizolaciji na području županije je 190 osoba.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi 35 testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata te su potvrđena 3 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o dvije mlađe osobe s koprivničkog i đurđevačkog područja koje su razvile blage simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja i jednoj osobi, državljaninu Bosne i Hercegovine koji živi i radi na području Županije. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba.

Trenutno su na području Županije registrirana 5 aktivna slučaja (jedna osoba se liječi na području Splitsko – dalmatinske županije)  i 13 osoba bliskih kontakata u samoizolaciji. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 111 slučajeva bolesti COVID-19.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novo zaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Riječ je o djevojci srednjoškolske dobi, te mlađoj ženi. Obje imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju.

Srednjoškolka se zarazila na ljetovanju, a kod druge osobe, još nije poznat izvor zaraze. Povezano uz njih, trenutno je u izolaciji, 15-ero osoba. Od prije je u (samo)izolaciji još 21 osoba na području VPŽ, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih, u posljednja 24 sata je bio 45 (43 negativnih i dvoje pozitivnih), a od početka epidemije u VPŽ on je trenutno 2.670. Podsjetimo, od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 38 osoba se zarazilo korona virusom. Od toga, šest osoba je trenutno aktivno, trideset i jedna se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe.  Oboljele osobe su s područja grada Novalje i općine Perušić.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno je oboljelo 39 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 8 aktivnih slučajeva, 30 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

Do danas je potvrđen virus kod dvoje stranih državljana koji borave na području županije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer je testirana 31 osoba i potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Jedna novooboljela osoba kontakt je ranije zaražene osobe dok dvije osobe nisu kontakti ranije oboljelih iz Bjelovarsko-bilogorske županije. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada.

Na području naše županije 92 osobe su u samoizolaciji.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 11 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a dvije osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 66 osoba, a ukupno je testirano 4554 osobe.

Na posljednjem testiranju bilo je 164 uzorka i svi su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Među zaraženima imamo jednu 70-godišnju žensku osobu koja je svoju izloženost ostvarila za vrijeme ljetovanja u okolici Šibenika, a trenutno je u izolaciji kod kuće.

Tri osobe u 30-im godinama su kontakti prethodno oboljelih osoba, imaju blage kliničke slike i liječe se kod kuće, a već prethodno im je bila izrečena mjera samoizolacije.

Zaraženi su i 60-godišnji muškarac, bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, trenutno bez simptoma i jedna maloljetna osoba koja je svoju izloženost ostvarila na ljetovanju na Pagu, blage je kliničke slike i liječi se kod kuće.

Slijede preventivna testiranja bliskih obiteljskih kontakata novozaraženih.

Time je broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 23 od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a dvadesetoro ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji sada imamo 89 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 13 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 89 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2020 11:13