IMA NOVOG PR STRUČNJAKA

ŠTO JE BERNARDIĆ HTIO REĆI Šef SDP-a pokušao objasniti svoje neobične statuse na Facebooku: Evo zašto sam pitao je li vam bolji Frljić ili John Oliver

 
Davor Bernardić
 Darko Tomaš / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je na Cvjetnom trgu zajedno s članovima Foruma mladih SDP-a komentirao svoje posljednje statuse na Facebooku koje su kod mnogih pobudile sumnju da službeni profil šefa oporbe nije možda hakiran, piše N1.

‘Drago mi je da smo postigli cilj, vratili fokus javnosti na ono što je bitno. Satira je tek sredstvo da poručimo da je na djelu najveći mogući oblik cenzure. Hrvatsku napuštaju ljudi, sve teže se živi, poskupljuje život a na djelu je samo ‘fake news’. Tome želimo stati na kraj. Postavljam pitanje, ako je u Hrvatskoj sve super, ako se proračuni puni, BDP raste - di su pare’, rekao je Bernardić i dodao:

‘Ova kampanja je za slobodu govora, ono što gura društvo naprijed. Želimo vratiti stvar u fokus, SDP se mora boriti za mlade, zaustaviti iseljavanje, kako lakše do posla, kako lakše do stana…’

Rekao je i da je u Hrvatskoj na djelu ukidanje slobodne misli, slobodne riječi, i to pod krinkom borbe protiv govora mržnje. ‘Mladići i djevojke su hapšeni, Ministarstvo ljubavi je skoro zabranjeno, a mi govorimo o tome da u Hrvatskoj nema cenzure. Vrlo je jasna situacija’, naglasio je Bernardić. Premda je već ranije iznosio optužbe na račun vladajućih kako provode cenzuru na internetu kao i na javnoj televiziji, SDP-ovci podržavaju Vladu u donošenju posebnog zakona kojim bi se regulirao govor mržnje na društvenim mrežama.

Nedavno je Bernardić pitao svoje fanove na Facebooku tko im je bolji - Oliver Frljić ili John Oliver. Uslijedila je još jedna usporedba: ‘Tko vam je bolji: Ante Tomić ili Douglas Adams?’

‘Oliver Frljić jer je hrvatski satiričar i dajem prednost domaćima koji mogu stati uz bok svjetskima. Satira, smijeh guraju svijet naprijed. Ona jača kao i kritika. Naš je zadatak da se moramo boriti protiv svakog oblika cenzure’, objasnio je Bernardić svoje neobične statuse, piše N1.

Šef SDP-a nedavno je za PR angažirao Sinišu Jagodića, stručnjaka za politički marketing, koji je pet godina bio savjetnik bivšeg predsjednika Stipe Mesića, a bio je i član Uprave Dinama, zadužen za odnose s javnošću.

‘Odnos mene i gospodina Mamića je poznat - ne mislim ništa dobro dobro o njemu, a što se tiče medijskog savjetnika... Pisali ste da za mene radi Alex Braun, Zinka Bardić, pisalo je čak da sam izgubio izbore u Norveškoj. Nemojte vjerovati svemu što se prenese’, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:17