PRIOPĆENJE

STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA UZ STUDENTE FAKULTETA HRVATSKIH STUDIJA Osudili su nanošenje štete ugledu fakulteta i unošenje nemira među studente

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.01.2020. u 09:49

Zagreb, 290409.
Borongaj, Hrvatski studiji.
Studenti su jutros prosvjedovali prosvjedovali protiv visokih skolarina. Nakon prospavane noci u kampu studenti su se okupili ispred zgrade Hrvatskih studija na Borongaju.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu solidarizirao se sa studentima Fakulteta Hrvatskih studija i izrazio potporu nastojanjima Studentskoga zbora tog Fakulteta.

Priopćenje Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prenosimo u cjelosti:

'U povodu najnovijega osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od strane ministrice znanosti i obrazovanja kao i s tim povezanih medijskih zastrašivanja i omalovažavanja studenata koji studiraju na Fakultetu hrvatskih studija, u čemu prednjače čelnici Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Skupština Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu na sjednici 23. siječnja 2020. raspravljala je o položaju studenata na novoosnovanom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Skupština je donijela zaključke kojima je izrazila solidarnost Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i potporu nastojanjima Studentskoga zbora Fakulteta.

Skupština je dala potporu Studentskomu zboru i studentima Fakulteta hrvatskih studija u obrani integriteta fakulteta na kojem studiraju i prava na mirno i neometano studiranje. Skupština je osudila svaki pokušaj nanošenja štete ugledu novoosnovanoga fakulteta i unošenje nemira u redove studenata.

U zaključcima Skupštine ističe se da je Studentski zbor Sveučilišta od početka podupirao nastojanja studenata da se Hrvatski studiji transformiraju u fakultet. U tom smislu predstavnici Studentskoga zbora Sveučilišta jednoglasno su na sjednici Senata 10. prosinca 2019. podržali odluku o osnivanju Fakulteta hrvatskih studija.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Hrvatski studentski zbor da se solidarizira sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i podupre nastojanja Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija u očuvanju dostojanstva institucije i prava na mirno i neometano studiranje', stoji u priopćenju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo