OGLASILI SE PRIOPĆENJEM

'OMOGUĆITE IM STUDIRANJE BEZ JAVNIH PRITISAKA' Hrvatski studentski zbor podupire studente Hrvatskih studija u nastojanjima da obrane svoje interese

 Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski studentski zbor podupire studente i Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu, u njihovim nastojanjima da obrane interese, priopćio je u nedjelju Hrvatski studentski zbor.

"Uzimajući u obzir pozitivne akreditacijske preporuke, odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu od 10. prosinca 2019., dopis Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija te pismo potpore Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski studentski zbor daje potporu studentima i Studentskom zboru Fakulteta hrvatskih studija u njihovim nastojanjima da obrane interese studenata", navodi se u priopćenju.

Hrvatski studentski zbor ističe kako osuđuje svaki pokušaj nanošenja štete ugledu i mirnom studiranju studenata Fakulteta hrvatskih studija.

Naglašava nužnost tretiranja Fakulteta hrvatskih studija kao fakulteta i javne ustanove ravnopravne ostalim takvim visokoškolskim ustanovama, što i jest, te iskazuje važnost omogućavanja neometanog studiranja bez javnih pritisaka na studentske predstavnike Fakulteta hrvatskih studija i studente toga Fakulteta.

Hrvatski studentski zbor, koordinativno tijelo studentskih zborova devet hrvatskih sveučilišta i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, na 5. sjednici održanoj u Mostaru, 15. veljače 2020. jednoglasno je prihvatio poziv Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu da se solidarizira sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i podupre nastojanja Studentskoga zbora Fakulteta u očuvanju dostojanstva studenata i integriteta ustanove na kojoj studiraju.

Razmotrivši pozitivnu Akreditacijsku preporuku, akte o osnivanju Fakulteta, potporu studenata uspostavi Fakulteta, osporavanje Fakulteta u medijima, zaključke Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija i Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski studentski zbor osudio je svaki pokušaj nanošenja štete ugledu i mirnomu studiranju studenata Fakulteta hrvatskih studija.

Hrvatski studentski zbor zatražio je od svih da priznaju činjenično i pravno stanje te da se prema Fakultetu hrvatskih studija odnose kao prema fakultetu i javnoj ustanovi ravnopravnoj ostalim takvim ustanovama.

Hrvatski studentski zbor pozvao je da se studentima Fakulteta hrvatskih studija omogući neometano studiranje bez javnih pritisaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:35