NAJPROMETNIJA ULICA U GRADU

STVARAJU SE OGROMNE GUŽVE Otvara se jedan trak Adamićeve ulice u Rijeci uz zgradu s koje se srušio dio zida

 Matija Djanješić / CROPIX

Na sastanku mjerodavnih službi u vezi s organizacijom prometa i sanacijom zgrade bivše pošte u Adamićevoj ulici u središtu Rijeke, s koje se srušio dio zida, u ponedjeljak je odlučeno da se do kraja dana ili u utorak ujutro za promet otvori južni trak te ulice, javljeno je iz tvrtke Rijeka prometa.

Ta ulica je najprometnija u Rijeci pa se promet preusmjerava na druge ulice, što stvara goleme gužve.

Adamićeva ulica ima dva traka za promet u smjeru zapada, a otvorit će se južni trak nakon što se postave zaštitni elementi na zgradu i nova prometna regulacija, priopćeno je. Za promet će se istodobno otvoriti ulice kojima se dolazi do Adamićeve, a kojima se također nije moglo prometovati. Prema informaciji izvođača radova, tvrtke Kamgrada, sanacija oštećenja na zgradi trajat će tri do četiri tjedna.

Rijeka promet dodaje da će u suradnji s prometnom policijom pratiti novu regulaciju prometa te da će se, bude li potrebno, aktivirati alternativni plan po kojem bi se jedan trak Rive, ulice koja ide usporedno s Adamićevom, otvorio za kretanje u smjeru zapada, suprotno od uobičajenog.

S druge i treće etaže bivše zgrade središnje pošte u središtu Rijeke, koja se prenamjenjuje u robnu kuću, u četvrtak se srušilo nekoliko četvornih metara vanjskog zida tijekom betoniranja okna dizala. Urušeni materijal povukao je na pločnik i kolnik dio građevinske skele, a ostatak je opasno visio nad prometnicom. Skela je uklonjena tijekom vikenda i postavljena je nova, šira, kojom će se koristiti tijekom radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38