REKONSTRUKCIJA ZGRADE

FOTO: POČELO UKLANJANJE OPASNE SKELE U CENTRU RIJEKE Policija pojasnila kako je umalo došlo do tragedije u najprometnijoj ulici u gradu

 
 Fiuman.hr

Uklanja se skela sa zgrade bivše glavne pošte u središtu Rijeke koja se prenamjenjuje u robnu kuću, s koje se u četvrtak srušio dio vanjskog zida i pao na vrlo prometnu ulicu, a taj bi posao radnici Kamgrada, tvrtke izvođača radova na rekonstrukciji zgrade, trebali dovršiti do kraja dana.

Sinoć je u Adamićevu ulicu, na koju se srušio zid i dio skele, iz Zagreba stigla velika teleskopska dizalica pomoću koje se uklanja skela. Prije uklanjanja izgrađana je dodatna, poprečna skela kako bi pridržavala onu na pročelju zgrade.

Fotografije nam je na korištenje ustupio portal Fiuman

Fiuman.hr

Fiuman.hr

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je očevidom, koji su, uz policijske službenike, obavili i zamjenica općinske državne odvjetnice te predstavnici drugih mjerodavnih tijela, utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na trećem katu zgrade popustio, a zatim se i urušio zid na skelu, koja je zajedno s građevinskim materijalom pala na kolnik.

Nitko nije ozlijeđen, a šteta će se utvrditi naknadno, javila je policija.

Zabranjen je promet Adamićevom ulicom te obližnjom Scarpinom i Ulicom Ignacia Henckea, a promet teče okolnim ulicama. Kako je Adamićeva ulica najprometnija u gradu, stvaraju se gužve u središtu grada te u smjeru zapada.

Iz tvrtke Kamgrad priopćili su da su se vanjski zid zgrade srušio tijekom ugradnje i betoniranja okna dizala.

Nekoliko četvornih metara zida srušilo se i povuklo za sobom dio građevinske skele na ulicu u četvrtak oko 13 sati. Srećom, na ulici u tom trenutku nije bilo vozila ni pješaka, a na samo dvadesetak metara na crvenom svjetlu na semaforu stajali su autobus gradskog prijevoza i automobili.

Rijeka, 221118 .
Oko 13 sati urusela se skela u Adamicevoj ulici u centru grada. Nije bilo ozlijedjenih.
Foto: CROPIX
CROPIX

Rijeka, 221118 .
Oko 13 sati urusela se skela u Adamicevoj ulici u centru grada. Nije bilo ozlijedjenih.
Foto: CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:45