LAKŠE DO POSLA

TEČAJ HIGIJENSKOG MINIMUMA NEĆE BITI OBAVEZAN ZA KONOBARE Neće ga morati pohađati ni radnici u skladištima s teže kvarljivom robom, mesari i drugi

 Matija Djanjesic / HANZA MEDIA

Konobari u kafićima, radnici u skladištima s teže kvarljivom robom, mesari, radnici u ribarnicama i mnogi drugi zaposleni u objektima niskog rizika, ubuduće više neće morati svake četiri godine odlaziti na tečaj higijenskog minimuma već će se o osnovama higijene informirati putem web materijala, a potvrdu da mogu raditi s hranom dobivati nakon položenog ispita pred Komisijom.

Tako je, naime, predloženo Nacrtom Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane koje je do 4. srpnja dostupno na javnom savjetovanju.Ministarstvo zdravstva, stoji u obrazloženju, njime je odlučilo pojednostaviti način na koji osobe - prvenstveno one koje rade u objektima niskog rizika kao što su to kafići i objekti za usluživanje hrane izvan prostorija - dobiv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 05:11