ISKRENA KRITIKA

TEDESCHI O MILANOVIĆU 'Nije napravio dovoljno. Propustio je odraditi odlučne poteze u prvoj godini mandata'

 Tea Cimaš/CROPIX

U zadnje tri godine Vlada je neke stvari stabilizirala, ali to ni izdaleka nije dovoljno. Propustila je odraditi odlučnije i konkretnije poteze u prvoj godini mandata kada bi to bilo najlakše, poručio je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe u razgovoru za portal slovenskog Telekoma, u kojem je pitanje bila i ocjena rada Milanovićeve Vlade.

Tedeschi je dodao da je aktualna Vlada došla na vlast u nezahvalnom trenutku, kada se Hrvatska našla u dubokoj gospodarskoj krizi s katastrofalnim stanjem javnih financija i zabrinjavajućom stopom korupcije i kriminala. Ocijenio je da je nakon šest godina recesije rast BDP-a od 0,3 posto u zadnjem kvartalu prošle godine bio mali, ali poticajan. To svakako nije dovoljno, poručio je Tedeschi, ali je veliki napredak što je Milanovićeva Vlada postavila standarde rada, od pitanja transparentnosti do nulte stope tolerancije na korupciju i uvođenja općeg reda u društvu.

- Pred nama je zanimljiva godina. Građani žive lošije, mnogi od njih žive na rubu egzistencije. Vlada im je pomogla socijalnim mjerama oprosta duga i nižim cijenama struje. Kadgod se susretnem s Milanovićem kažem mu isto. Svjestan sam da govorim u ulozi predsjednika Atlantic Grupe što je u nekim aspektima slično upravljanju državom, a u drugima posve drugačije - otkriva Tedeschi.

Tvrdi da politika nikada nije imala aktivnu ulogu u razvoju Atlantica, što se ne može reći i za druga poduzeća. Državna poduzeća, dodao je, nikada nisu bila među ključnim kupcima ili dobavljačima. Poručio je da je i preuzimanje Droge Kolinske bilo transparentno, kao i da ne namjerava seliti proizvodnju iz Slovenije.

Uoči otvorenja nove tvornice energetskih pločica Multipower u Novoj Gradiški, Tedeschi je rekao da je u izboru bilo 90 lokacija u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Njemačkoj, ali je “matematika pokazala” da je najisplativije tvornicu sagraditi u Hrvatskoj. Na pitanje o mogućim novim akvizicijama, Tedeschi je ponovio da je cilj širenje izvan regije, jer je Atlantic u regiji već postigao dovoljan rast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:43