KRISTININA PORUKA

TEŠKO BOLESNA DJEVOJKA PISALA MINISTRU ZDRAVSTVA KUJUNDŽIĆU 'Želim vam da jednu godinu, jedan mjesec ili par dana provedete kao ja...'

 
Kristina Horžić (lijevo) i Milan Kujundžić (desno)
 Screenshot RTL/CROPIX

Kristina Horžić boluje od spinalne mišićne atrofije. Kristina je nedavno napunila 25 godina, a većinu života bori se s opasnom bolesti. Ona je starija od 18 godina i spada u grupu ljudi koji nisu dobili Spinrazu.

Ona je danas uputila poruku ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Povod je Nova godina u koju ona kreće bez lijeka koji bi joj, uvjerena je, uvelike olakšao život i omogućio da živi bez nužne pomoći drugih.

Njen Facebook status prenosimo u cijelosti:

"ČESTITKA MINISTRU ZDRAVSTVA !

Htjela bih reci da Vam želim sve najbolje u novoj 2019. godini jer sam odgojena tako da svim ljudima želim samo najbolje, ali vama to ne mogu poželjeti. Vama ću zaželjeti da jednu godinu, jedan mjesec, par dana provedete kao ja, pa vas pitati da li bi onda vaša odluka da zabranite lijek starijima iznad 18 i djeci na respiratoru bila ista

KRUHA, IGARA, AVIONA, ALI NE I LIJEKA.

"Hvala vam" sto ću i 2019. godinu dočekati i provesti u borbi.

"Hvala vam" što sam zbog vas naučila sve ružne osjećaje ovog svijeta.

Sretna vam 2019., uzivajte u krugu svojih najmilijih, a mi ćemo te dane provesti na trgovima jer želimo živjeti.

Svim ostalim ljudima velikog srca želim sve najbolje, najviše zdravlja da ga ne morate kupovati, puno ljubavi i sreće. Sretna vam...", napisala je.

Inače, ministar Kujundžić je u razgovoru za RTL prije nekoliko dana objasnio kada će lijek Spinrazu moći koristiti i oboljeli od spinalne mišićne atrofije koji su stariji od 18 godina ili su na respiratoru, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:10