MIKEL ČIVLJAK

'TO ŠTO JE NAPRAVIO JE NEZAMISLIVO' SDP-ovci u šoku nakon što je njihov član ušao u Vladu Tima Oreškovića kao pomoćnik HDZ-ova ministra

Čivljak je istupio iz stranke i postao pomoćnik ministra poduzetništva.
 EPH, Facebook

Imenovanje SDP-ovca Mikela Čivljaka pomoćnikom ministra poduzetništva izazvalo je poprilično iznenađenje u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske. Dijelom jer se radi o malo poznatom članu stranke, ali više jer je nezamislivo da netko iz SDP-a pristupi sadašnjoj Vladi.

U srijedu je objavljeno da je u Vladu Tima Oreškovića imenovan Mikel Čivljak, član SDP-a koji je postao pomoćnik ministra poduzetništva i obrta HDZ-ovca Darka Horvata. Čivljak nije poznat u javnosti i o njemu se zna tek par šturih informacija: da je magistar ekonomskih znanosti i posljednjih desetak godina je zaposlen u Hrvatskoj poštanskoj banci. Intrigantan je podatak da je član SDP-a, u koji učlanio prije četiri godine, i to zagrebačke organizacije, koju je do 2009., vodio Milan Bandić. Naime, Čivljaka je Vladi predložila albanska zastupnica Emina Lekaj-Prljaskaj, koja je napustila saborski klub manjina i ušla u Klub Milana Bandića.

“To su ljudi koji su pristupili SDP-u jer su očekivali da će im to pomoći u profesionalnoj karijeri, i sada odlaze. Dosta njih došlo je u stranku s našim ministrima, a sad su odlučili pristupiti novoj Vladi”, kaže Davor Bernardić, čelnik zagrebačkog SDP-a.

Čivljak bi bio izbačen iz SDP-a, ali doznali smo da je u četvrtak istupio iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:56