'RADNA' SUBOTA

TOTALNI FOTOIZVJEŠTAJ S PRIKUPLJANJA POTPISA Predsjednici došao cijeli vrh HDZ-a, Škoro je imao pokretni štand, Glavaš 'uklizao' Milanoviću...

 
Skupljanje potpisa predsjedničkih kandidata
 Boris Kovačev / Ivan Perić / Hanza Media

Na gradskim trgovima diljem Hrvatske u subotu su predsjednički kandidati skupljali potpise građana za svoju kandidaturu.

Tako su potporu aktualnoj predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović na zagrebačkom Cvjetnom trgu došli dati brojni ministri i visoki dužnosnici HDZ-a, a premijer Andrej Plenković izjavio je da ona ima najbolji program i iskustvo za razliku od konkurenata.

Grabar-Kitarović posjetila je i sama štand na Cvjetnom trgu gdje se prikupljaju potpisi potpore njenoj predsjedničkoj kandidaturi. Aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja družila se s građanima i nije davala izjave za medije, a predsjednik Vlade novinarima je rekao da su reakcije građana na njezinu kandidaturu vrlo pozitivne.

Daleko "najprometnije" je bilo na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gdje su štandovi kandidata praktički bili smješteni jedan do drugog. Osobno je za štandom potpise skupljala Dalija Orešković, a na Trgu se pojavio i Mislav Kolakušić, pokraj čijeg je štanda primijećen i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

U centru Zagreba potpise se skupljalo i za Zorana Milanovića, Dejana Kovača, Ivana Pernara i Katarinu Peović, a među svima se nadvio "pokretni štand" Miroslava Škore kojeg je nosio jedan volonter i pritom uzimao potpise građana.

No priča dana je Branimir Glavaš koji je jutros u Osijeku dao potpis kandidatu SDP-a Milanoviću i pritom ga počastio nizom komplimenata ("On je fajter, domoljub...). Bivšeg premijera je to očito zateklo te se odmah ogradio od Glavaševe potpore:

- Iznenađen sam podrškom koju mi je dao Branimir Glavaš i moram se ograditi od toga jer to naprosto nije moje društvo. Neka se nitko ne uvrijedi, ali tu podvlačim crtu - rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:40