NA CVJETNOM TRGU

FOTO: ŠKORO KAŽE DA JE VEĆ PRVOG DANA PRIKUPIO DOVOLJNO POTPISA Podršku mu dao još jedan popularni pjevač: 'Vrijeme je za nešto novo'

 
Miroslav Škoro, Jacques Houdek.
 Tomislav Kristo / CROPIX

Potencijalni kandidat za predsjednika Miroslav Škoro danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu u Zagrebu obilazio štandove na kojima se prikupljaju potpisi potrebni za njegovu kandidaturu. Rekao je da je već prvog dana skupljanja potpisa prikupio dovoljno njih. Uz njega je bio i pjevač Jacques Houdek koji je najavio da će svoju podršku dati Škori.

'Morali su napustiti domovinu, a sad ne mogu glasovati primjereno 21. stoljeću'

Škoro je govorio o hrvatskom iseljeništvu i tome kako se oni prilikom glasovanja često susreću sa problemima.

'Ja u tom što vi zovete dijasporom, dakle hrvatskom iseljeništvu boravim od 1985., 1986. godine. Čak sam i živio i radio s hrvatskim iseljeništvom. Ono što bih volio ovom prilkom istaknuti, bez obzira na aktualnu predsjednicu, u zadnjih 20 godina hrvatski iseljenici imaju velikih problema kada je u pitanju ostvarivanje njihovih temeljnih biračkih prava. Dakle, sve skupa je postavljeno tako da se tim ljudima oteža. Morali su napustiti domovinu i sad ne mogu glasovati primjereno 21. stoljeću, nego moraju nekada putovati i par stotina, pa i više kilometara kako bi ostvarili svoje pravo da glasaju. Oni su ravnopravni državljani Hrvatske i ja vjerujem da ćemo iskorisiti prvu prigodu - kada ja postanem predsjednik - da promijenimo taj zakon jer je izuzetno nepravedan', rekao je Škoro za N1.

'Volonteri su vrijedni ljudi'

Upitan za poruku volonterima koji skupljaju potpise, ali i činjenicu da je on danas stao do štanda Kolinde Grabar-Kitarović, Škoro kaže:

'Želim pozdraviti te ljude, nije lako u ovim uvjetima stajati. Nemam nikakvu specijalnu poruku, osim poštovanja prema ljudima koji po cijeloj Hrvatske skupljaju potpise. Oni su vrijedni ljudi', rekao je.

'Ako su smijenjeni oni koji su sve zataškavali, pravda je zadovoljena'

Osvrnuo se i na druge aktualnosti, poput afere 'Municija', rekavši da nema dovoljno podataka da bi to komentirao, no ipak je rekao da je indikativno da se sve saznalo 'post festum'.

'Saznati nešto dva mjeseca poslije znači da je to netko držao u ladici. Ako su smijenjeni ti koji su to zataškavali, onda je pravda zadovoljena', kaže Škoro.

'Štrajk u školama nije samo pitanje novca'

Kada je riječ o štrajku prosvjetnih djelatnika, kaže da u toj situaciji ima puno licemjerja.

'Imati situaciju u kojoj ljudi koji obrazuju našu djecu sasvim zasluženo nešto traže, pa nema novaca, pa ima novaca za sve u javnoj službi. Nije to samo pitanje novaca, nego digniteta, ponosa, ravnopravnosti i pravde, što i sami navode. Oni će sami za sebe najbolje odlučiti treba li prihvatiti ponudu', rekao je Škoro, prenosi N1.

Jacques: 'Vrijeme je za nešto novo'

Uz njega je bio i pjevač Jacques Houdek koji je novinarima rekao da će na predsjedničkim izborima podržati Škoru jer su svi drugi već imali svoju priliku ili više njih, a te su prilike profućkali.

'Vrijeme je za nešto novo', rekao je Jacques.

Upitan vrijedi li i dalje njegova ponuda aktualnoj predsjednici za sate pjevanja, Jacques kaže da ta ponuda i dalje vrijedi, a ističe i da se s predsjednicom susreo na koncertu Prljavog kazališta, gdje su razmijenili kontakte upravo u svrhu podučavanja pjevanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:08