VIROVITICA

TRAGEDIJA Pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo pronašli mrtvog u šumi nakon što je bio prijavljen za pronevjeru 17 milijuna kuna

Siniša Palm
 Informativni centar Virovitica (www.icv.hr)

Na virovitičkom gradskom groblju pokopan je 37-godišnji Siniša Palm, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice.

Palm je bio dugogodišnji djelatnik Gradske uprave te je kratko vrijeme obavljao i dužnost direktora Informativnog centra Virovitica, a nestao je u petak 30. svibnja. Njegovo beživotno tijelo nađeno je u ponedjeljak oko 11 sati u šumi na području Virovitice, nedaleko od mjesta Turanovac, desetak kilometara od Virovitice. Kako doznajemo, na njegovom tijelu nema ozljeda koje bi upućivale na to da je bio žrtva kaznenog djela.

Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, nedavno je podnio kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe, a kako doznajemo, riječ je upravo o Siniši Palmu, kojeg je optužio za kazneno djela na štetu Grada.

"Nakon saznanja o počinjenju kaznenog djela, isti trenutak sam podnio kaznenu prijavu Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, a protiv odgovorne osobe pokrenuo postupak udaljenja iz službe te je razriješio svih ovlasti. Zbog zakonske obveze tajnosti vođenja postupka i izvida nadležnih tijela koji su u tijeku, ne mogu više ništa komentirati do okončanja postupka", naveo je tada gradonačelnik Ivica Kirin u svom priopćenju.

Navodno je protiv njega bila podnesena kaznena prijava u kojoj ga se optužilo za pronevjeru 17 milijuna kuna iz virovitičkog gradskog proračuna, a u petak mu je gradonačelnik Kirin dao otkaz. Nakon otkaza, prije kraja radnog vremena Palm je viđen i kod mjesta Vukosavljevica, a zabilježeno je da je i na Ininoj benzinskoj crpki natočio gorivo nakon čega se zaputio prema Turanovcu gdje je i zadnji put lociran signal njegova mobitela.

U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj su nam potvrdili da su zaprimili kaznenu prijavu.

"Mogu reći da smo kaznenu prijavu zaprimili, ali ništa više od toga jer po tom pitanju još ništa nismo počeli raditi. Kada istraživanje bude dovršeno, obavijestit ćemo javnost", rekao je za RTL glasnogovornik PU virovitičko-podravske Josip Štajdohar.

Ljudi koji su ga poznavali kažu da je Palm sasvim sigurno nije sam odgovoran za veliki manjak u gradskom proračunu i da je on bio samo "vojnik partije" koji je izvršavao sve što je od njega traženo i potpisivao, pa sumnjaju da je samo on odgovoran za toliki manjak u gradskom proračunu.

U sklopu KBC-a Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:11