TREBA MU STRUČNA POMOĆ

TRILJANIN (14) KOJI JE NOŽEM IZBO MAJKU ČEKA PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE IZ VRAPČA Pod stalnim je nadzorom, strahuje se od pogoršanja njegova stanja

 HANZA media

U nastavku istrage nad 14-godišnjakom koji je izbo 47-godišnju majku u Trilju nastavljen je pripremni postupak saslušanjem oca i jedne svjedokinje, piše Slobodna Dalmacija.

Majka se oporavlja, nije u životnoj opasnosti, ali je i dalje na liječenju u KBC-u Split te još uvijek nije u stanju dati iskaz. Maloljetnik je smješten u Zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu te će se nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje.

Očekivati je da će se nalaz i mišljenje napraviti u Vrapču, gdje je za to zadužen tim stručnjaka. Za sad s 14-godišnjakom nije bilo problema tijekom boravka u zatvorskoj bolnici, o čemu nadležni dobivaju informacije na svakodnevnoj bazi. Maloljetnik je smješten u bolnicu nakon što je nad njim određen istražni zatvor.

Odluku je donio sudac za mladež nakon ročišta na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, koje je izmijenilo prvotni zahtjev da se maloljetnik privremeno smjesti u ustanovu socijalne skrbi, tj. u Dom na splitskim Brdima. Stalni sudski vještak psihijatar ocijenio je dom za maloljetnike neadekvatnim smještajem za 14-godišnjaka za kojeg smatra da je uputno da bude pod liječničkim tretmanom.

Strahovalo se od pogoršanja njegova psihičkog stanja. Poželjan je bio stalan nadzor liječnika pa je stoga i zatražen istražni zatvor kako bi se mogao smjestiti u zatvorsku bolnicu koja ima psihijatrijski odjel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:02