'NISU RADNICI KRIVI ZA LOŠE POSLOVANJE'

U Holdingu se ne žele odreći 2884 kuna božićnice za koju su se 'krvavo borili'

Zagreb, 061010.Radni sastanak na velesajmu predsjednika uprave Zagrebackog holdinga Ive Covica sa svim direktorima hodinga.Na slici: Vlasta Pavic, Ivo Covic, Alenka Kocisa Cicin-Sain.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matić / CROPIX

Predsjednik sindikata Zagrebačkog holdinga Darko Kelinberg izjavio je za Tportal da se sindikat neće odreći božićnice od 2884 kune za koju su se 'krvavo borili' u trenucima kada su one bile veće nego u nekim drugim tvrtkama, a za što su se izborili kolektivnim ugovorom.

"U siječnju ove godine potpisali smo aneks kolektivnog ugovora kojim nam se jamči da se u 2010. godini božićnica neće smanjivati. Uprava se tada pohvalila da je napravila dobar potez jer su spriječili rast osnovice plaća između tri i 3,5 posto na što smo temeljem ugovora imali pravo, ali smo svjesni krize odlučili dati svoj doprinos", rekao je Darko Kleinberg za Tportal.

Kaže da sindikat neće pristati na kompomisno riješenje jer radnici nisu krivi za loše poslovne rezultate, i naglašava činjenicu da grad ne plaća svoja dugovanja prema Holdingu.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović već neko vrijeme od sindikata traži odricanje od božićnica, što bi u konačnici dovelo do uštede od 70 milijuna kuna u holdingovoj blagajni.

Iz Kordinacije sindikata tvrde da nikakav zahtjev Uprave o smanjenju božićnica nije zaprimljen.

U slučaju inzistiranja sindikata o isplati božićnica, Uprava Holdinga najavljuje rezanje broja zaposlenih kako bi se došlo do predviđene uštede na troškovima zaposlenika u iznosu od 180 do 200 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:50