SRAMOTNA PROPAGANDA

U KUTINI OSVANULI USTAŠKI SIMBOLI I LETCI Građane se poziva da glasaju za kandidata HDZ-a ovom porukom: Za dom! Braćo Hrvati, došao je čas za obračun

 Screenshot/Facebook / Screenshot/Facebook

KUTINA - Kutinska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u noći s utorka na srijedu na nekoliko lokacija u gradu, pa i na zgradi koju koriste političke stranke, crnim sprejem ispisao neprimjerene grafite s ustaškim simbolima, a doznaje se kako je ispisano "Ajmo Babiću, ajmo Kutina, za dom", što se očito odnosi na Zlatka Babića (HDZ) koji će se u nedjeljnom drugom krugu izbora za gradonačelnika sučeliti s SDP-ovim protukandidatom Andrijom Rudićem.

Građanima su dijeljeni i letci koji građane pozivaju da daju glas HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Zlatku Babiću, a na njima se nalazi ratna fotografija Damira Markuša, kandidata za dogradonačelnika Kutine i vukovarskog branitelja. Markuš je na fotografiji odjeven u maskirnu uniformu, a na ramenu je jasno istaknut simbol HOS-a, dok u ruci drži crnu zastavu s HOS-ovim grbom na kojem je istaknut ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Sisačko-moslovačka Policijska uprava u četvrtak je izvijestila kako za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari tereti nepoznatog počinitelja, protiv kojega će sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Screenshot/Facebook / Screenshot/Facebook

On je u Ulici hrvatskih branitelja na zgradi koju koriste političke stranke, zatim na zgradi Željezničkog kolodvora i nogostupu između dviju javnih ustanova, te na trgovini u Kolodvorskoj ulici i privatnoj garaži u Ulici kneza Višeslava, preko unaprijed pripremljene šablone crnim sprejem ispisao grafite neprimjerenog sadržaja, dimenzija 30x17 centimetara.

Doznaje se kako je grafitima ispisano "Ajmo Babiću, ajmo Kutina, za dom.." uz veliko slovo "U", a to se očito odnosi na HDZ-ova gradonačelničkog kandidata Zlatka Babića, koji je u drugom krugu lokalnih izbora protukandidat aktualnom gradonačelniku, SDP-ovcu Andriji Rudiću.

Grafit je ispisan i pod spomen pločom podignutoj na objektu u kojem se prije Drugog svjetskog rata nalazila židovska sinagoga.

Screenshot/Facebook / Screenshot/Facebook

Screenshot/Facebook / Screenshot/Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:20