DETALJNA PRETRAGA

U TIJEKU JEDNA OD NAJVEĆIH OPERACIJA HGSS-a U POVIJESTI Nestalog Josipa Cindrića traži više od 250 ljudi, uključeni i psi, helikopter, dronovi

U pretrazi terena sudjeluje i devet potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a.
 HGSS

U nedjelju je nastavljena intenzivna potraga za 81-godišnjim Josipom Cindrićem koja traje još od 16.11.

Nestao je na području Libinja kod južnog Velebita, a u nedjelju se na terenu uz 206 članova HGSS-a potrazi priključilo 46 planinara, mještana i prijatelja nestalog. Spasitelji su se okupili u subotu navečer u Starigradu i potragu su u nedjelju započeli od 7 sati.

Sinoć su voditelji potraga i digitalni kartografi razrađivali plan, definirali zone potrage za detaljnu pretragu terena.

U pretrazi terena sudjeluje i devet potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a. Pretragu koordinira bazni stožer smješten u kući HGSS-a u Starigrad Paklenici.

Kako javlja HGSS, Cindriću se izgubio svaki trag nakon što je dovezao sina na paraglajding. Od tada do danas, nestalu osobu HGSS je tražio svaki dan, ali na žalost bez rezultata.

Cindrićev sin, koji se također zove Josip, ponudio je 100 tisuća kuna osobi koja pronađe njegovog oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:34