SHOW NA PLANINI

PLANINARSKA NOVA GODINA NA KLEKU SE OTELA KONTROLI Pijani planinar nije htio s planine, HGSS-ovci ga silom spuštali: 'Odbijao je svaku suradnju'

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Tradicionalna proslava Planinarske nove godine koja na Kleku okuplja na stotine planinara iz cijele Hrvatske, HGSS-ovcima iz ogulinske stanice zadala je jučer u popodnevnim satima pune ruke posla. Od planinarskog doma do Bjelskog spuštali su dvije osobe, muškarca koji se okliznuo i lakše ozlijedio glavu, kojega su predali Hitnoj medicinskoj službi, te drugog, na kojega su naišli i predali ga policiji jer je bio - pijan. Činilo se da će dan za osmoricu dežurnih spašavatelja proći mirno, no, problemi su počeli kada su se kućama počeli spremati posljednji planinari.

- Pri početku spuštanja s Kleka naišli smo na muškarca koji je skrenuo s planinarske staze. Kada smo mu prišli, bio je pod vidnim utjecajem akohola i odbijao je svaku suradnju, pa smo bili primorani, uz prethodnu konzultaciju s djelatnicima policije "upakirati" ga u nosila, akiju, i spustiti do Bjeloskog gdje su ga čekali djelatnici Policijske postaje Ogulin i Hitne medicinske pomoći - kažu HGSS-ovci.

Zbog izvanrednih okolnosti, dva spašavanja u isto vrijeme, angažirani su i preostali ogulinski spašavatelji, pa ih je tako ukupno sudjelovalo 16.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:27