LOKALNI STOŽERI

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 94 nova slučaja, u Zagrebu 53, Brodsko-posavskoj 25...

Stožeri civilne zaštite diljem Hrvatske od jutra izvještavaju o epidemiološkoj situaciji na svojim područjima
 Boris Kovacev/Cropix

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite od subote, u Hrvatskoj su trenutno 2.052 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. U iščekivanju novog izvješća koje bi trebalo biti objavljeno u 14 sati, donosimo informacije koje od nedjelje ujutro objavljuju lokalni stožeri diljem Hrvatske.

Zagreb: 53 nova slučaja

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 53 nova slučaja koronavirusa, a provedeno je 498 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Za 111 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

10 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 18 osoba su kontakti od ranije pozitivnih osoba, a kod 12 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod devet je osoba epidemiološka obrada u tijeku, a dvije su osobe došle iz BiH te dvije iz Srbije.

Iz NZJZ su izvijestili da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Zagreba negativni na Covid-19.

U Zagrebu je trenutno ukupno 599 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok su 1154 osobe u samoizolaciji.

Istarska županija: 2 nova slučaja

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je ukupno 286 uzoraka briseva (146 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna.

Jedna osoba je bliski kontakt s već poznatom pozitivnom osobom, a u drugom slučaju je u tijeku epidemiološka obrada.

Trenutno je 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 188 osoba.

Osječko-baranjska županija: 11 novih slučajeva

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je ukupno 235 uzoraka, a zaraženost koronavirusom utvrđena je za 11 osoba. Po dvije novooboljele osobe su s područja Đakova, Čepina i Općine Ernestinovo, a po jedna iz Osijeka, Valpova, Našica te općina Satnica Đakovačka i Đurđenovac.

Mjera samoizolacije određena je za 30 kontakata novooboljelih pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 286 osoba.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 pacijenata od kojih su tri na respiratoru.

Inspektori i službenici civilne u noći 22./23. kolovoza proveli su dva nadzora na svadbenim svečanostima i jedan rada noćnog kluba, a za prekršenu mjeru ograničenog rada ugostiteljskih objekata izrekli su jedno usmeno upozorenje.

Sisačko-moslavačka županija: 5 novih slučajeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji, u protekla 24 sata zabilježeno je pet novozaraženih osoba od koronavirusa, priopćeno je u nedjelju iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Izvješćuju kako su dvije osobe s područja grada Kutine, a po jedna s područja grada Popovače, grada Siska i općine Martinska Ves. U zadnje vrijeme, kako se navodi, većinu zaraženih čine osobe mlađe životne dobi. U priopćenju, kojeg je potpisao načelnik Stožera Roman Rosavec, ponovo se apelira na građane da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostaju odgovorni prema sebi i drugima.

Primorsko-goranska županija: 9 novih slučajeva

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je još 9 osoba novozaraženih koronavirusom, a riječ je o kontaktima ranije zaraženih te o osobama koje su se vratile s godišnjeg odmora, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu.

Novozaražene osobe su kontakti ranije zaraženih osoba koje su već samoizolaciji te mlađi ljudi koji su se vratili s godišnjeg odmora u Dalmaciji.

Među novozaraženim osobama nema turista, naveli su iz stožera.

Ozdravile su još tri osobe, pa je u Primorsko-goranskoj županiji do sada ozdravilo ukupno 168 osoba, a aktivno je 49 slučajeva infekcije korona virusom.

Vukovarsko-srijemska županija: 1 novi slučaj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19 (iz Vinkovaca), a nema preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 585, od kojih su 445 osobe izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 120 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7630. U samoizolaciji na području županije je 183 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 55 radnika (8 liječnika, 33 medicinske sestare/tehničara, 13 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Ličko-senjska županija: 1 novi slučaj

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba. Oboljela osoba je s područja grada Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno je oboljelo 45 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 14 aktivnih slučajeva, 30 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. Do danas je potvrđen virus kod dvoje stranih državljana koji borave na području županije.

U protekla 24h testirano je 12 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 59 osoba. U posljednja 24h provjerom nisu utvrđena kršenja izrečenih mjera.

Brodsko-posavska županija: 25 novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Od evidentiranih slučajeva, na grad Slavonski Brod odnosi se njih 14, na općinu Vrpolje 3, na općinu Sibinj 2, na općinu Bebrina 2, na općinu Gornja Vrba 1, na općinu Rešetari 1 slučaj, a još dvije osobe imaju prebivalište u drugim županijama.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 297, dok je broj aktivnih slučajeva osamdeset šest 86. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 408.

Splitsko-dalmatinska županija: 94 nova slučaja

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 759 obrađenih testova danas su 94 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Imotskog 9, Podbablja 5, Runovića 2, Ciste Provo 1, Lovreća 1, Zmijavaca 2, Prološca 1, Starog Grada 1, Jelse 1, Hvara 4, Kaštela 2, Trogira 1, Segeta 1, Solina 1, Klisa 2, Vrgorca 1, Makarske 5, Baške Vode 1, Tučepi 1, Trilja 2, Hrvaca 1, Sinja 3, Podstrane 2, Otoka 2, Šestanovca 1, Dugog Rata 1 i Supetra 3 osobe.

Od 94 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 28 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1254 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 23 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.

U karanteni se nalaze 4 osobe.

Virovitičko-podravska županija: 3 nova slučaja

Troje novozaraženih od virusa SARS-CoV-2 bilježi Virovitičko-podravska županija u posljednjem 24-satnom razdoblju.

Mlađa djevojka ima blage simptome, prema dostupnim podacima zarazila se na ljetovanju. Muškarac srednje dobi s blažim simptomima, već je bio u samoizolaciji, kao mogućnost zaraze spominje se jedno grupno okupljanje prošli tjedan. Treća zaražena osoba je muškarac srednje životne dobi s blagim simptomima. Radi se o zdravstvenom radniku, njegov izvor zaraze nije poznat. Sve tri osobe nalaze se na kućnom liječenju.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije podcrtavaju na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. Broj testiranih, u posljednja 24 sata je bio 39 (36 negativnih i tri pozitivne), a od početka epidemije u VPŽ on je trenutno 2.798.

Podsjetimo, od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 47 osoba se zarazilo Covidom-19. Od toga, petnaest ih je trenutno aktivno, trideset i jedna osoba se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

Šibensko-kninska županija: 22 nova slučaja

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 22 osobe su oboljele od zarazne bolesti Covid-19. Sedam je osoba s prebivalištem na području Knina, sedam na području Šibenika, dvije s područja Drniša, jedna na Murteru te pet osoba koje imaju prebivalište drugdje, ali trenutno borave na području Šibensko-kninske županije.

Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i uglavnom su kontakti prethodno oboljelih osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 155 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

Tri osobe oboljele od koronavirusa liječe se na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije i nisu na respiratoru dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 508 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovan je 23 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Požeško-slavonska županija: 15 novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 28 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), što je 15 više u odnosu na subotu. 27 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 1 osoba je hospitalizirana.

U samoizolaciji se nalazi 138 osoba, a ukupno je testirano 5025 osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija: 6 novih slučajeva

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika od kojih se za jednu mušku osobu utvrđuje epidemiološka veza, dok su ostali kontakti prethodno poznatih slučajeva.

Jedna muška osoba iz Metkovića i ženska osoba iz Župe dubrovačke također su kontakti već zaraženih osoba, dok se za jednu stranu državljanku koja se trenutno nalazi u Cavtatu (Konavle) utvrđuje epidemiološka veza.

Jedna osoba iz Ploča je izliječena.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 5 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8373 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 350 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 60 slučaja kršenja samoizolacije.

Varaždinska županija: 6 novih slučajeva

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze Covidom-19, Izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dva asimptomatska slučaja su povezana sa svadbom s područja Ivanca, kod tri slučaja s blažom kliničkom slikom radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a u jednom slučaju radi se o asimptomatskom mladiću, kojemu je zaraza otkrivena prilikom prijema u bolnicu.

Njegov izvor zaraze se povezuje s ljetovanjem u Dalmaciji unatrag 14 dana, a zaraza je otkrivena testiranjem u Općoj bolnici Varaždin, koje se provodi kao dodatna prevencija od proboja virusa u bolnički sustav iako prema važećim protokolima to testiranje nije bilo nužno.

Mladić je primljen na hitni kirurški odjel nakon prometne nesreće, a po dobivanju pozitivnog nalaza na COVID-19 određena je samoizolacija za nekoliko liječnika i medicinskih sestara i tehničara. Epidemiološka obrada još je u tijeku, te još nije poznat točan broj zdravstvenih djelatnika kojima će biti određena mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju županijskog Stožera.

Na podruju Varaždinske županije je trenutno 47 aktivnih slučajeva, među kojima je osmero pacijenata na liječenju u važaždinskoj bolnici. 39 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije Varaždinska županija ima 115 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji joj se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 250 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

Međimurska županija: 1 novi slučaj

Sva 83 jučer uzeta uzorka u ZZJZ Međimurske županije su negativna, ali jedan uzorak osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji i boravištem u Zagrebu, uzet u Nastavnom zavodu Andrija Štampar, je pozitivan.

Danas je do 11h testirana 31 osoba i uzorci su u obradi. Do sada je ukupno izvršeno 2986 testiranja na COVID-19 virus.

Karlovačka županija: 4 nova slučaja

U Karlovačkoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a kako javlja županijski Stožer civilne zaštite u nedjeljnom priopćenju, tijekom subote radi testiranja uzeti su brisevi 142 osobe, od toga 14 u Ogulinu.

Sve novozaražene osobe su muškarci, trojica mlađe, a jedan srednje životne dobi. Dvojica od njih kontakti su ranije oboljelih osoba i nalaze se pod mjerom samoizolacije, jedan je također kontakt COVID-19 pozitivne osobe, a četvrti oboljeli, mlađi muškarac vratio se s Jadrana i za sad nije utvrđen njegov izvor zaraze.

Po jedan novooboljeli je iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Ogulina.

Do sad je u Karlovačkoj županiji od COVID-19 infekcije oboljelo 160 osoba, a isto toliko ih je trenutačno pod mjerom samoizolacije.

Zagrebačka županija: 6 novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 23.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 370 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 114 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 245 osoba, a 11 ih je preminulo.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Nema novih slučajeva

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od preostala 32 testirana uzorka u petak stigli su negativni nalazi za njih 27 dok se 5 nalaza od petka i nalazi od subote još očekuju.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 10 je aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba se od jučer statistički po mjestu prebivališta vodi kao zaražena pod ovu županiju, ali boravi i liječi se izvan njezina područja.

U samoizolaciji su 123 osobe.

Koprivničko-križevačka županija: 2 nova slučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su od trenutno pristiglih nalaza testiranih u posljednja 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19.

Riječ je o jednoj osobi iz koprivničkog i jednoj osobi s križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba. Trenutno je na području županije registrirano 17 aktivnih slučajeva, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 123 slučaja bolesti COVID-19.

Krapinsko-zagorska županija: 3 nova slučaja

U protekla 24 sata evidentirane su nove 3 osobe s područja Krapinsko-zagorske županije zaražene koronavirusom. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području Grada Pregrade, a jedna na području Općine Tuhelj.

U istom razdoblju zaprimljeno je 38 negativnih nalaza, dok se za 54 uzorka još čekaju rezultati.

Među novooboljelima se nalazi i odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Naša radost Pregrada te je samoizolacija određena i za 27 djece i 6 djelatnika pregradskog dječjeg vrtića. U tijeku su sva potrebna epidemiološka postupanja.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 20.

Zadarska županija: 12 novih slučajeva

U Zadarskoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, sedmero je novooboljelih iz Zadra, a po jedan iz Biograda te općina Kali i Sali, dok se za dvoje utvrđuje adresa izolacije, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Kod novooboljelih je riječ o obiteljskim kontaktima i mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 245 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je troje na respiratoru.

Službenici PU zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:09