ZAVRŠIO U PRITVORU

UHIĆEN VANDAL KOJI JE GRAFITIMA IŠARAO DIOKLECIJANOVU PALAČU Znao je da ga policija traži, pokušao je pobjeći autobusom, ali 'pao' je u Gračacu

 Duje Klarić / HANZA media

Policija je počinitelja kulturocida u Dioklecijanovoj palači, koji je grafitima u noći na 23. ovoga mjeseca išarao zidove Vestibula i Zlatnih vrata, uhitila u Gračacu, objavila je Slobodna Dalmacija.

U četvrtak oko 20.30 sati policajci su zaustavili autobus makarskih registracijskih oznaka i u njemu zatekli osobu koju traže. Bio je to 29-godišnji Duje Š. iz Splita, inače njihov stari poznanik po desecima krađa i provala.

Mladić tijekom uhićenja nije pružao otpor, a pravi posao prethodno su odradili djelatnici Prve policijske postaje u Splitu, koji su pregledali niz nadzornih kamera s "grafitnog područja" te su razgovarali s desecima svjedoka te su znali identitet počinitelja kojeg su tražili u Splitu.

No Duje je, znajući da ga "plavci" traže, krenuo autobusom, najvjerojatnije za Zagreb, gdje se jedno vrijeme mislio skloniti. Kod koga, gdje i kako zna samo on jer nakon uhićenja policajcima nije govorio o svojim planovima niti o motivima zašto je napravio to što je napravio.

Doveden je u Split i predan pritvorskom nadzorniku, a zaradio je dvije kaznene prijave za oštećenje kulturnih spomenika, kaznenu prijavu za jednu krađu iz Galerije umjetnina i jednu kaznenu prijavu za oštećenje tuđe stvari.

Što je 29-godišnjaka ponukalo na ovakav suludi čin i zašto je u svojim grafitima dvojici inspektora iz Prve policijske postaje napisao na zidu Vestibula "Guliću i Laštre jeben vam mater" te na Zlatnim vratima "Laštre i Gulić korumpirana stoka" pročitajte u subotnjem broju Slobodne Dalmacije.

Policija o ovom uhićenju priprema priopćenje za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:00