PORUKE MRŽNJE

SPLITSKA POLICIJA PRONAŠLA AUTORE GNJUSNIH GRAFITA Šarali su po vrtićima, zgradama, a ispisali su i sramotni grafit nakon napada na vaterpoliste

 
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Policijski službenici II. Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika. Utvrđena je sumnja da su od 2. do 19. veljače 2019. godine u devet navrata na više pročelja zgrada u užem dijelu grada, te na pročeljima dvije osnovne škole i dječjeg vrtića u Splitu sprejem ispisivali razne grafite neprimjerenog, uvredljivog i drugog sadržaja, izvjestili su iz PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Vladimir Dugandžić / CROPIX

Protiv njih je podneseno posebno izvješće u svezi kaznenog djela oštećenje tuđe stvari nadležnom zamjeniku državnog odvjetnika specijaliziranom za mladež, ističu u splitskoj policiji.

Jedan od grafita (s naše fotografije) osvanuo je na zgradi Osnovne škole Skalice, i to dan nakon što su na splitskoj Rivi veliki huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde.

Poruke mržnje i netolerancije odmah je osudio gradonačelnik Andro Krstulović Opara, poručivši krivcima da oni nisu Split.

Vladimir Dugandžić / CROPIX

- Iscrtavanje neprimjerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem ozračja u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive.

Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu. Poručujem im: Vi niste Split! - istaknuo je tada gradonačelnik, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:35