ZAVRŠILI U PRITVORU

UHIĆENA ČETVORICA MLADIĆA ZBOG NAPADA NA UTJECAJNOG HDZ-ovca Opljačkali su ga dok je trčao uz Dravu, najmlađem razbojniku tek 16 godina

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.07.2018. u 11:57

Varazdin, 190215.
U varazdinskoj Areni odrzana je proslava 25. obljetnice osnutka varazdinskog HDZ-a.
Na fotografiji: Andjelko Stricak, predsjednik varazdinskog HDZ-a.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX

Anđelko Stričak

Zbog napada na HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Stričaka policija je uhitila četvoricu mladića u dobi od 16, 18, 20 i 25 godina koji su nakon kriminalističkog istraživanja završili u policijskom pritvoru.

Policijska uprava varaždinska izvijestila je u petak da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića za koje sumnja da su u utorak, 24. srpnja, oko 22.30 sati, u Kumičićevoj ulici u Varaždinu napali i orobili  Stričaka dok je trčao uz Dravu, na predjelu zvanom Mali Prelogi.

Mladići su najprije tražili novac, nakon čega su Stričaka fizički napali i ukrali mu mobitel. Napadnutom je saborskom zastupniku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici Varaždin.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, četvorica su mladića uz kaznenu prijavu za razbojništvo predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Stričak je dan nakon napada priopćio kako vjeruje da napad nije politički motiviran te da nije vezan uz bilo koju od tema koje je proteklih godina javno otvarao. "Smatram, tko god da se sinoć našao na tom mjestu, u to vrijeme, bio bi napadnut i pokraden", poručio je Stričak, ističući da unatoč napadu, Varaždin i dalje smatra sigurnim gradom.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo