StoryEditor
NAPAD

OPLJAČKALI I FIZIČKI NAPALI UTJECAJNOG HDZ-ovca Saborskog zastupnika vladajuće stranke presreli blizu Drave: Ne mislim da je ovo politički motivirano

Anđelko Stričak
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Anđelko Stričak, HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije HDZ-a u Varaždinskoj županiji, napadnut je i pokraden u utorak navečer u Varaždinu, u blizini rijeke Drave i Dravske šume gdje je trčao.

Službenim priopćenjem to je u srijedu potvrdio sam Stričak, nakon što je varaždinska policija izvijestila da je u utorak oko 22.30 sati u Kumičićevoj ulici, u blizini mjesta zvanog Mali Prelogi, nekoliko nepoznatih muškaraca počinilo razbojništvo nad 45-godišnjakom te nakon što se pojavila informacija da je napadnuti zastupnik Stričak.

"Naglašavam da, prema mom mišljenju, napad nije politički motiviran te da nije vezan uz bilo koju od tema koje sam proteklih godina javno otvarao (npr. krađa oružja iz policijskog skladišta) već je riječ o najobičnijem kaznenom djelu", priopćio je Stričak. "Smatram, tko god da se sinoć našao na tom mjestu, u to vrijeme, bio bi napadnut i pokraden", poručio je Stričak, navodeći da se u svojim istupima uvijek zauzimao za sigurnost svakog pojedinca, njegova temeljna ljudska prava i slobode.

Unatoč napadu, Varaždin i dalje smatra sigurnim gradom, te zahvaljuje policiji i medicinskom osoblju na profesionalnom obavljanju dužnosti.

Stričak u priopćenju ne navodi ima li i kakve ozljede, iako se neslužbeno doznaje da mu je nakon napada pružena medicinska pomoć.

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, nepoznati su ga počinitelji presreli dok je trčao, zatražili od njega novac, te ga fizički napali i ukrali mu mobitel.

Policija traga za počiniteljima napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2020 11:50