BRODOGRADNJA

UKRAJINSKI INVESTITOR NOVINSKY ZAINTERESIRAN ZA ULJANIK I 3. MAJ Ministarstvo gospodarstva njegovim ljudima dogovorilo sastanke s upravama

lijevo: Andrej Plenković u društvu Ivice Pirića; desno: Vadim Novinsky

Darko Horvat, ministar gospodarstva, održao je u srijedu sastanak s predstavnicima Vadima Novinskog, vlasnika Smart Holdinga i najvećih brodogradilišta u Ukrajini, u vezi s mogućim ulaganjem u 3. maj i Uljanik brodogradilište.

“Sastanak je bio konstruktivan, u ime Novinskog u Hrvatsku su došli jedan Ukrajinac i jedan Amerikanac. Namjere Novinskog jako su ozbiljne, njegovi ljudi će već u četvrtak otići u Rijeku i Pulu, gdje će se sastati s upravama tih poduzeća. Nastojat će dobiti detaljnu poslovnu sliku i stanje brodogradilišta kako bi mogli donijeti kvalitetnu poslovnu odluku”, rekao nam je nakon sastanka Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Novinsky je već dva puta bio u Hrvatskoj, a prije godinu dana održao je sastanak i s premijerom Andrejem Plenkovićem o ulaganjima u jadransku brodogradnju. Prije skoro dvije godine Novinsky je u stvari krenuo u pregovore o zajedničkim ulaganjima s Kermas energijom Danka Končara, a sada njegovi predstavnici ističu da je i dalje zainteresiran za ulaganje u našu brodogradnju.

“Novinsky bi uskoro trebao doći u Hrvatsku, ozbiljno je zainteresiran za ovaj posao i sada je samo pitanje što će pokazati analiza poslovnog stanja brodogradilišta i mogući uvjeti preuzimanja”, rekao je Pirić.

Po neslužbenim infromacijama iz Ministarstva, predstavnici Novinskog izrazili su ozbiljan interes za ulaganje, ali s tim da su veće zanimanje pokazali za 3. maj.

U Ministarstvu gospodarstva nam je rečeno da su ukrajinskim investitorima dogovorili sastanak s upravom 3. maja u četvrtak i s upravom Uljanika u petak te da se nakon toga održi novi sastanak u Ministarstvu gospodarstva kako bi se dogovorili eventualni daljnji koraci. Jednako tako nam je rečeno kako su prethodno održana dva kruga razgovora s talijanskim Fincantierijem koji je zainteresiran za 3. maj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:57