ŠOK U SLAVONIJI

Ulovio krvožednu piranu u Dravi: Vidio sam cijelo jato!

Ribiči su ulovili dvije, a vidjeli još puno više. Otkud su se pojavile ribe koje znaju biti i smrtonosne za ljude ako namirišu krv, a obitavaju isključivo u vodama Južne Amerike? Državni inspektor naslućuje odgovor...
 Vlado Kos/Cropix

Ribič Tihomir Everle sinoć je u rijeci Dravi, kod Petrijevaca nedaleko Osijeka, upecao ribu mesožderku crvenu piranu, porijeklom iz Južne Amerike.

Ribič je piranu predao Josipu Dimnjaševiću, predsjedniku Zajednice sportskih ribolovaca Osijeka, a ribu je pregledao Dario Tomić iz Državnog inspektorata za ribarstvo te potvrdio sumnje da je ulovljena riba grabežljiva pirana.

Dimnjašević pretpostavlja da je ribu u Dravu bacio neki neodgovorni vlasnik akvarija jer riba ima oštećene zube, što upućuje na to da se pirana hranila i biljem, što joj nije osnovna hrana.

Ribiči iz Petrijevaca kažu kako je prije mjesec dana ulovljena ista takva riba u Dravi, samo što mediji nisu saznali za taj slučaj. Ribič Tihomir Everle tvrdi kako je siguran da mu je kraj njegovih udica prošlo čitavo jato pirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:01