KARLOVAC

Umro prvookrivljeni u slučaju Karlovačka banka, ostalima presuda u ponedjeljak

 Alan Vajdić

KARLOVAC - Bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i poznati karlovački sportski radnik Vladimir Tvrdinić preminuo je u srijedu u jutro nakon duge i teške bolesti te će samim time protiv njega na Županijskom sudu u Karlovcu biti obustavljen postupak u danima kada će sudac Ante Ujević izreći presudu zbog zlouporabe položaja i ovlasti njegovim bivšim najbližim suradnicima.

Zbog teške bolesti postupak protiv njega bio je izdvojen, a za preostalu petorku, poznatog karlovačkog poduzetnika Nikolu Hanžela, nekadašnje članove Uprave banke Sandu Cvitešić, Danka Seitera i Miju Bursića, te bivšeg direktora KABAH-a, poduzeća u vlasništvu banke došao je do kraja te se presuda očekuje u ponedjeljak.

Odvjetništvo članove uprave tereti da su bez valjane osnove oslobodili Hanžela vraćanja duga, odnosno njegov kredit od 820 tisuća kuna na sebe je preuzelo poduzeće KABAH u Bančinom vlasništvu.

S kamatama, na taj način Hanžel je ostvario nepripadajuću korist od milijun kuna, dok je Društvo oštećeno za 1,1 milijun kuna. U svojim obranama članovi uprave Karlovačke banke na ročištu održanom u četvrtak krivnju su uglavnom pokušali prebaciti na preminulog Tvrdinića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 02:09