IZBORI 2015.

USPJEŠNA HRVATSKA OSVAJA JEDAN MANDAT Čačić: 'Očekivali smo dva mandata, no očito je ovaj val protestnih glasova otišao prema Mostu'

 CROPIX

NOVO: 23:25 - Radimir Čačić komentirao je zadnje rezultate: "Očekivali smo dva mandata, no očito da je ovaj val protestnih glasova otišao prema Mostu. Osim lijevog i desnog pola opstale su samo regionalne stranke kao IDS i HDSSB, s malim brojem glasova ali su opstali. oni imaju svoje gradonačelnike i źupane. Mi nismo regionalna stranka, ali imamo svoju bazu, sjevernu Hrvatsku te sam ja kao lider stranke u Varaždinu i ovo što se dogodilo je očekivano i predvidljivo.

Čačić je nastavio: "Ništa što me nije ni na koji način iznenadilo. Žao nam je da je ulazak Mosta koji kao stranačka organizacija ne postoji na našim prostorima, ali ima val koji ima, onemogućio i potencijalnu borbu za treći mandat.

Čestitam svima koji su postigli rezultate, a pred nama je zadatak da potpuno preuzmemo 3. izbornu jedinicu u zadnjih osam mjeseci. U zadnjih osam mjeseci mi nismo ni na jednim tamo nismo dobili manje od 20 posto. Tamo nema Živog zida i Mosta, nema blefa. Tamo su ljudi na terenu, nema priče, medija i postoje samo konkretno projekti i ljudi.

-----------------------------------

22:25 - Predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić rekao je u nedjelju da očekuje dva mandata u Hrvatskome saboru u izbornim jedinicama na sjeveru Hrvatske.

„Ankete jasno pokazuju da su građani ogorčeni situacijom u kojoj se Hrvatska nalazi, i to rezultira odbacivanjem lijevog i desnog političkog pola. Glasovi su se koncentrirali na Most, bez obzira što Most nema stranačku organizaciju“, kazao je Čačić.

Održale su se i regionalne stranke izvan ideoloških polova, poput IDS-a i HDSSB-a, ali sa smanjenim postotkom.

Mi nismo regionalna stranka već smo na nacionalnoj bazi, ali naša stranačka baza je na sjeveru, rekao je Čačić. Ocijenio je kako je očito da će malo što izvan velikih stranačkih blokova, osim Mosta, biti nazočno u Saboru.

Oko 22 sata njegov koalicijski partner Ivo Josipović trebao bi doći u Izborni stožer Reformista kako bi zajednički komentirali izviješće Državnog izbornog povjerenstva.

-----------------------------------

21:36 - Novinarima se obratio lider Narodne Stranke - Reformista Radimir Čačić.

- U trećoj jedini stojimo više-manje očekivano. MOST je jedan slavni pobjednik ovih izbora, rekao je Čačić.

- Mi smo nacionalna stranka ali imamo regionalnu bazu, naša baza je treća izberna jedinica i to nam daje snagu. Mi smo očekivali dva do pet mandata, naše uvjerenje je bilo da mi trebamo realizirati dva mandata u trećoj jedinici. Vidjet ćemo. Rezultate ćemo dobiti kad ih dobijemo.

- Ako ćemo koalirati s nekim, naše reforme su uvjet, podržat ćemo vladu koja prihvati reforme na kojima inzistiramo.

- Izlazne ankete pokazuju ogorčenje u kojem se Hrvatska nalazi - građani odbacuju i lijeve i desne. Glasovi su se koncentrirali na Most iako nemaju ni stranačku organizaciju ni mrežu ali imali su podršku medija. Mi smo nacionalna stranka. Cilj su nam dva mandata i kandidirali smo kandidate u pet jedinaca, nastavio je.

- Bit će jako teško jer je izvjesno da osim ovih stranaka koje sam spomenuo neće biti mjesta za izvanstranačke blokove. Zagorci kažu na stepeništu se penezi broje. Kad je gotovo, gotovo je, rekao je Radimir Čačić.

-----------------------------------

Uspješnija Hrvatska je po procjenama ostala je bez mandata u Saboru.

- Prve izlazne ankete pokazuju da su birači birali prema onoj ili mi ili oni sto se pokazalo posebice na ljevici jer ni Orah ni mi, prema anketama, nismo ostvarili značajan rezultat. Mi smo mlada stranka, ovo je tek prvi korak te ćemo pričekati da dođu prvi rezultati. Nismo bez izgleda ni bez nade - komentirao je Ivo Josipović prve izlazne ankete u svom stožeru u koji je stigao prije nekoliko minuta.

Očekuje se da će se kasnije, oko 22 sata, pridružiti koalicijskom partneru Radimiru Čačiću u hotelu Internacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:10