NA IBLEROVOM TRGU

RADIMIR ČAČIĆ DOŠAO DATI POTPORU MILANOVIĆU 'MOST ne može biti snaga koja vodi zemlju. Spreman sam postati mandatar'

Zagreb, 171115.Radimir Cacic dosao je na Iblerov trg kako bi svoj mandat povjerio koaliciji Hrvatska raste.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Odmah nakon što su počeli pregovori između SDP-a i MOSTA, na Iblerov trg je došao Radimir Čačić, predsjednik narodne stranke Reformisti, kako bi dao svoj potpis Zoranu Milanoviću.

Čačić je ponovio da će dati prvo šansu Milanoviću pod uvjetom da podrži reforme i projekte za koje se Reformisti zalažu, a ako to ne uspije, da uvijek može dati šansu i drugoj strani.

- Ukoliko do dogovora ne dođe, spremni smo pružiti priliku i drugoj političkoj opciji - istaknuo je Čačić te istaknuo kako su novi izbori najlošija opcija, s obzirom na teško gospodarsko stanje u kojem se nalazi Hrvatska.

Kada je riječ o MOSTU, rekao je da ništa nije sigurno koga će oni podržati jer je to skup različitih pojedinaca, od bivših HRAST-ovaca do Roberta Podolnjaka koji je mijenjao stranke.

Damjan Tadic / CROPIX
Zagreb, 171115.Radimir Cacic dosao je na Iblerov trg kako bi svoj mandat povjerio koaliciji Hrvatska raste.Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Čačić je kazao da je on spreman biti mandatar nove Vlade, javlja N1.

Naime, na upit je li točno da je bilo kombinacija na stolu da on postane mandatar, jer je MOST rekao da ne želi ni Milanovića ni Karamarka, kazao je da on u takvim pregovorima nije sudjelovao.

- Sve što smo mi izrekli zna i HDZ i SDP, samo je pitanje spremnosti da se to kaže u kampanji, odnosno kad završe izbori da se to realizira. MOST je u tom smislu dobrodošao faktor. Moj politički put od 90-ih do danas je jasan svima, ali isto tako mi ne možemo dalje s političkim sukobima. Bez obzira na to što podržavam lijevi centar, spreman sam podržati i desni. Očekujem od MOST-a da zna da politika pretpostavlja spremnost na odgovornost. Spreman sam preuzeti odgovornost, to sam puno puta rekao. Nije uloga čovjeka u izvršnoj vlasti da podređuje svoje postupke željama javnosti, nego da u njihovom interesu donosi potrebne odluken - rekao je Čačić.

Komentirajući mogućnost da MOST preuzme vlast u zemlji, kazao je:

- Nemam loše mišljenje o njima, ali to ne može biti snaga koja vodi zemlju. Oni nisu stranka, nego skupina ljudi. Stranka ima svoje korijene, ljude, zajednički smjer... A zašto su građani glasali za njih? Zbog nade, ona zadnja umire. Pojavilo se nešto što je dobro izgledalo, ali ne može dati brzi rezultat - zaključio je Čačić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2021 08:54