ZATUČEN DRŠKOM OD VILA

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: U ZADARSKOM ZALEĐU ZVJERSKI PRETUKLI PSA Nesretnoj životinji vilica je potpuno smrskana, navodno je smetao jednom od susjeda

 
 Udruga S-PAS by Gloria Malin / FACEBOOK

U općini Lišane Ostrovičke, koja se nalazi na državnoj cesti Benkovac - Skradin i željezničkoj pruzi Zadar - Knin, na istočnom rubu Ravnih kotara, ovih dana zvjerski je pretučen vlasnički pas, mladi istarski gonič.

Novi monstruozni slučaj teškog zlostavljanja nedužne životinje zgrozio je javnost, a šokantnu priču na društvenim mrežama objavila je Udruga S-PAS by Gloria Malin.

- Ovo je Lisko. Pretučen je od strane čovjeka. Uz dogovor s vlasnicima (napominjemo da pas nije čipiran), psa preuzimamo - mi.

S obzirom da je u ovakvom stanju već nekoliko dana, ne znamo što nas čeka kad stigne u Zagreb. Vilica mu je potpuno smrskana. Pas je star dvije godine.

Zna se počinitelj i vlasnici su, tako su nam rekli oni sami, sve prijavili policiji koja je izišla na očevid. I mi ćemo podnijeti prijavu kad Lisko dođe u Zagreb. Postupak je u tijeku pa imena ne iznosimo javno - napisali su u srijedu prijepodne na Facebooku iz Udruge S-PAS by Gloria Malin.

Neslužbeno se doznaje kako je psa navodno pretukao jedan od susjeda jer mu je Lisko - smetao. Ušao mu je u dvorište nakon čega ga je dotični muškarac zatukao drškom od vila.

Životinja već danima trpi strašne bolove, teško jede i pije, a prema prvim procjenama veterinara, čeka ga barem nekoliko operacija kojima će mu se pokušati rekonstruirati čeljust.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:31