PRAVDA ZA IVANKU DUJMIĆ

VELIKA POBJEDA ŽENE KOJA JE RAZOTKRILA MOBBING: BOSO JE NAKON OTKAZA MORA VRATITI NA POSAO 'Sve ovo vrijeme moja je žena pod liječničkom terapijom'

Ivanka Dujmić
 Vlado Kos / CROPIX

Ivanki Dujmić otkaz u tvrtki Boso iz Vinkovaca uručen je nezakonito. Pravomoćno to je presudio Županijski sud u Splitu, koji je 14. prosinca 2017. godine potvrdio istovjetnu presudu Općinskog suda u Vukovaru donesenu u studenome 2016. Tvrtka Boso, prema presudi, dužna je gospođu Dujmić vratiti na posao.

- Da. Presuda je povoljna za nas i prezadovoljni smo zbog toga, kao i zbog brzine kojom je cijeli spor riješen. S obzirom na to da se u Hrvatskoj radni sporovi vode po 5-6 godina, ovih godinu i pol dana stvarno je rekordan rok. Tvrtka ju je dužna vratiti na posao i platiti sudske troškove, no dio koji se odnosi na neisplaćene plaće za vrijeme od kada joj je uručen otkaz u presudi se ne spominje. Sada nam samo preostaje vidjeti kako će reagirati iz tvrtke. Ako joj ne isplate zaostale plaće, onda ćemo to posebno utužiti - rekao je Željko Dujmić, Ivankin suprug s kojim smo razgovarali.

Uništeno zdravlje

- Supruga je sve ovo vrijeme otkako je u lipnju 2016. godine izašla u javnost sa svim torturama i mobbingom koji se njoj i drugim zaposlenicima Bose događao pod liječničkom terapijom. U zadnje vrijeme stanje joj se počelo poboljšavati, ali evo kada smo se u utorak vratili od odvjetnice s pravomoćnom presudom, krenula je mučnina i povraćanje - rekao nam je Željko Dujmić.

Novo suđenje

Podsjetimo, Ivanka Dujmić svojim je javnim istupom o načinu poslovanja i tretmana zaposlenika tvrtke Boso pokrenula pravu lavinu događanja koja su rezultirala i kaznenom prijavom protiv tvrtke, čiji je vlasnik Bosiljko Stanić konačno i priznao da je bilo grešaka i propusta. U međuvremenu se u tvrtki puno toga promijenilo, no sve to ostavilo je ozbiljne tragove na zdravlju gospođe Dujmić.

- S Bosom smo na sudu i zbog prekovremenih sati, no taj postupak je u zastoju još od svibnja prošle godine, kada je bilo zakazano ročište na koje oni nisu došli i od tada čekamo da se zakaže novo ročište. Tu je i kazneni postupak za mobbing koji je po službenoj dužnosti pokrenuo DORH - istaknuo je Dujmić, a na naše pitanje bi li se njegova supruga uopće vratila na posao u istu tvrtku, rekao je da je na to teško odgovoriti.

- Ona se želi vratiti na posao, ali s obzirom na njenu reakciju nakon što smo primili presudu, kada je počela povraćati, te da je još pod terapijama u ovom trenutku teško je na to dati konkretan odgovor. Ako bi joj i ponudili posao, ona bi svakako morala odmah otvoriti bolovanje jer se još uvijek liječi - zaključio je Ivankin suprug.

Iz tvrtke Boso samo su nam kratko odgovorili da će ‘u navedenom slučaju postupiti sukladno presudi’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:00