ODGOVOR NASLJEDNIKU

VESNA PUSIĆ UZVRATILA MINISTRU KOVAČU 'Mene se ne može politički ucjenjivati, ja uvijek kritiziram pristojno i argumentirano'

 Boris Kovačev / CROPIX

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, predsjednica HNS-a i kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a Vesna Pusić odgovorila je u subotu putem Facebooka svom nasljedniku, ministru Miri Kovaču, koji ju je pozvao da se zamisli kad kritizira aktualnu Vladu ako želi da ta ista Vlada podrži njezinu kandidaturu za UN.

Pusić je napisala kako ona uvijek kritizira ono što ne valja, ali da nikada ne vrijeđa te da se nju ne može politički ucjenjivati.

- Moj način rada je da pristojno i argumentirano kritiziram ono što ne valja i da se zalažem za građansku Hrvatsku, protiv svakog oblika ekstremizma i mržnje. Nikada ne vrijeđam, nisam to činila do sada, neću ni ubuduće. Oni koji tvrde suprotno su do sada trebali shvatiti da me se ne može politički ucjenjivati, jer je takav način komunikacije ispod svake razine - napisala je.





Moj način rada je da pristojno i argumentirano kritiziram ono što ne valja i da se zalažem za građansku Hrvatsku, protiv...

Posted by Vesna Pusić on Saturday, 5 March 2016




Podsjetimo, ministar vanjskih i europskih poslova gostovao je u petak navečer u emisiji Veto na Jabuci TV u kojoj je rekao kako bi, želi li podršku za UN, Vesna Pusić trebala prestati napadati Vladu.

- Ja sam više puta rekao da mi radimo strukturirano. Zaokupljeni smo budžetom i ne bavimo se kandidaturom Vesne Pusić. Mi se kandidaturom ne bavimo. Ali, gospođa Pusić zna kako je kandidatura istaknuta, i to kada je prethodna Vlada Zorana Milanovića već izgubila izbore za Sabor. Ali osobno, kao Miro Kovač ću reći da gospođa Pusić stalno napada ovu hrvatsku vladu, omalovažava premijera Oreškovića, kritizira odluke Vlade, ali istodobno želi da Vlada njezinu kandidaturu podrži. Vesna Pusić bi se trebala zamisliti – rekao je Kovač i dodao kako tu odluku donosi hrvatska Vlada i da će premijer Orešković to vrlo brzo staviti na dnevni red.

- Ne brinite o rokovima, sve će se na vrijeme znati – rekao je na pitanje dolazi li ta kandidatura, s obzirom da o njoj pišu brojni svjetski mediji, a Pusić aktivno lobira, do točke kada će teško biti povratka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:54