BISER JADRANA

VIDEO Dubrovnik oduševio snimateljsku ekipu 'Igre prijestolja': Ovo je jedno od najljepših mjesta na svijetu

Ekipa ipak ima jednu zamjerku - sva se snimateljska oprema mora nositi rukama

DUBROVNIK - Hrvatska je jedno od najljepših mjesta na kojima sam bio. Ljudi, hrana, ma sve oko ovog mjesta je prekrasno. Gledamo u otok preko puta do kojem možete za deset minuta doći brodom i kupati se u najčišćem moru koje sam ikada vidio - priznao je američki glumac Peter Dinklage, koji tumači ulogu Tyriona Lannisterra u popularnoj fantastičnoj seriji 'Igra prijestolja' čija se druga sezona snimala upravo u hrvatskom 'biseru Jadrana' - Dubrovniku .

Prilog o snimanju serije u Hrvatskoj objavila je sama američka produkcijska kuća HBO na svojim YouTube stranicama .

David Benioff, izvršni producent i scenarist serije koja je već nakon emitiranja prve epizode postala pravi hit među gledateljima, također je ostao ugodno iznenađen gradom.

- King's Landing je vjerojatno najvažniji lokalitet cijele serije i mora izgledati dobro. Tog trenutka kada smo prošetali zidinama znali smo da smo našli pravo mjesto. Pročitali smo opis u knjizi i došli u Dubrovnik, i shvatili da je to zapravo to - objasnio je Benioff.

S njime se slaže i drugi izvršni producent i scenarist D.B. Weiss koji smatra kako je Dubrovnik s potpuno očuvanim zidovima i bedemima, koji nevjerojatno podsjećaju na one glavnog grada Sedam Kraljevstva King's Landinga, sam po sebi 'nevjerojatno otkriće'.

Iako gotovo svi članovi snimateljske ekipe Dubrovnik doživljavaju pravim mjestom za snimanje druge sezone 'Igre prijestolja', grad ipak ima jedan nedostatak - sva se oprema mora nositi rukama.

Emilia Clarke, engleska glumica koja utjelovljuje lik Daenerys Targaryen, je ostala oduševljena otokom Lokrumom.

- Otok je nevjerojatno predivan. Stvarno možete osjetiti kako prošlost na njemu i dalje živi što je vrlo dirljivo - ispričala je Clarke.

Pogledajte što su ostali rekli o Dubrovniku i Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:13