HODNJA OD UDBINE DO KNINA

VIDEO, FOTO: POČELO SE ISPISIVATI NOVO POGLAVLJE U OBUČAVANJU HRVATSKE VOJSKE 'Budućnost pripada hrabrima! Usudi se biti vođa!'

 
 MORH/T. Brandt

Polaznici Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ u sklopu hodnje iz Udbine prema Kninu koja je započela u subotu, 27. listopada 2019. u ranim jutarnjim satima, poslali su poruku kako se s 1. naraštajem Središta kreće ispisivati novo poglavlje u obučavanju Hrvatske vojske te kako od budućih vođa, hrvatski javnost i vojska može i mora puno očekivati.

MORH/T. Brandt

„Budućnost pripada hrabrima! Usudi se biti vođa! Vodi primjerom! Znoj štedi krv! Hrvatska vojska – vojska pobjednika!“, poruka je pripadnika Hrvatske vojske s hodnje duge 88 kilometara koja će završiti svečanošću na Kninskoj tvrđavi u ponedjeljak, 28. listopada.

MORH/T. Brandt

Izdržljivošću i spremnošću hrvatskih vojnika prvog dana hodnje zadovoljan je i njihov zapovjednik, pukovnik Tomislav Kasumović.

„Hrvatska je ovime dobila sve. Ovime je započelo novo poglavlje u obučavanju Hrvatske vojske, razvijanju njezinih novih sposobnosti, brušenje oštrice dočasničkog kora dočasnika na nižim taktičkim razinama koji će voditi ljude i u borbenim djelovanjima ukoliko to bude potrebno“, istaknuo je zapovjednik Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ pukovnik Kasumović.

MORH/T. Brandt

„Obuka zahtjeva puno od nas polaznika, potrebno je prije se dobro pripremiti. Sve vojničke vještine moraju biti na razini kako bi savladali sve zadaće i kako bi obuku uspješno završili. Od motivacije doslovno letimo već šest tjedana, tako letimo i danas, spremni smo na ovo i izrazito smo ponosni, samopouzdani i spremni“, rekao je jedan od polaznika Središta, skupnik Ivan Jure Radanović.

MORH/T. Brandt

Podsjetimo, hodnja iz Udbine do Knina kruna je šestotjedne obuke kojom je Hrvatska vojska postala bogatija za 43 novih vođa koji su još jedan od pokazatelja sjajne budućnosti i smjera razvoja Hrvatske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:14