U VLASNIŠTVU OPĆINE

VIDEO, FOTO: SINOĆ JE GORJELO PRED POZNATIM KAFIĆEM, SUMNJA SE DA JE POŽAR PODMETNUT Je li ovdje riječ o obračunu s kontroverznim načelnikom?

 
Požar na Viru
 Luka Gerlanc / CROPIX

U tijeku je policijski očevid na Viru, gdje je noćas oko 3,15 sati izbio požar, kojega su vatrogasci ugasili oko 4,15 sati, javlja Zadarski.hr.

Vatra je buknula ispred ugostiteljskog objekta „Kotarina“ na Putu mula, koji je u vlasništvu Općine Vir.

Izgorjele su plastične ležaljke, drvene stolice i dio drvenog krovišta na ugostiteljskom objektu.

U tijeku je očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara, materijalna šteta te ostale okolnosti, naveli su iz PU zadarske.

Postoje sumnje da je požar podmetnut, piše Zadarski.hr.

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović inače je kontroverzan, a uz njega se vežu brojni incidenti te je skupio i veći broj kaznenih prijava. Prošle godine je i uhićen zbog sukoba s policijom do kojeg je došlo zbog prosvjeda protiv gradnje benzinske crpke, što je Općina Vir htjela privremeno zabraniti, pisao je tada Tportal.

Neki od paleža tijekom prošle godine također su povezivani s njim. Tada je razbijen njegov kafić i privatna kuća, a na kuću općinske pročelnice je bio bačen Molotovljev koktel. Ipak, te informacije nisu bile potvrđene.

Zabilježeno je i više fizičkih napada na njega i njegovu obitelj, a dobivao je i prijetnje smrću. Policija je i njega privodila zbog fizičkih sukoba, a prema neslužbenim podacima, zaradio je i gotovo 200 kaznenih prijava za nepravilnosti, korupciju i slično, no većina njih je naposlijetku odbačena, pisao je prošle godine Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:46