BLAMAŽA U BRUXELLESU

VIDEO: 'NI SVI EU MINISTRI NE ZNAJU ENGLESKI' Jovanović brani Ingrid

 YouTube

Nakon predstavljanja rezultata istraživanja integracijskih procesa među vukovarskom djecom u Uredu Predsjednika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je komentirao i nastup Ingrid Antičević u Europskom parlamentu.

'DOĆI ĆE INVESTICIJE I HRVATSKI GRAĐANI PROBUDIT ĆE SE BOGATIJI I SRETNIJI, PEOPLE MUST TRUST US!' I u Saboru citirali Ingrid

Upitan ne bi li imenovanje za Europski parlament trebalo biti na temelju kriterija, a ne samo političko, Jovanović je rekao da ono mora biti i političko, ali da treba zadovoljiti i kriterij koji će omogućiti da hrvatski zastupnici ravnopravno s ostalim kolegama zastupaju interes Hrvatske.

Hrvatski će u Europskom parlamentu biti službeni jezik i svaki zastupnik iz Hrvatske moći će se na tečnom hrvatskom boriti za svoje stavove, dodao je.

Naravno da je bitno poznavati još jedan jezik na kojem se može komunicirati s kolegama, ali na temelju vlastitog iskustva u radu Vijeća ministara mogu reći da niti svi ministri i europski parlamentarci ne znaju engleski , ustvrdio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:26