ŽESTOKI ODGOVOR

VIDEO: PALJBA IZ HDZ-a 'Josipović govori o krvi, a Kolinda nudi mir, zajedništvo i optimizam'

Iz HDZ-a poručuju: Josipović, Milanović i Stazić stvaraju atmosferu izvanrednog stanja
 CROPIX

Iz HDZ-a su u petak poručili kako ne prihvaćaju "prljavu i agresivnu" retoriku koju su u izbornoj kampanji, kažu, pokrenuli aktualni predsjednik države i kandidat za novi predsjednički mandat Ivo Josipović, predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović te SDP-ov zastupnik Nenad Stazić, koji u Hrvatskoj "stvaraju atmosferu izvanrednog stanja".

JOSIPOVIĆ SE OBRATIO HRVATSKOJ JAVNOSTI 'Želim vam odgovoriti na dva važna pitanja'

Poruke Josipovića, Milanovića i Stazića biračima da ne glasuju za Kolindu Grabar Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a koji su nazvali zločinačkom organizacijom koja je opljačkala Hrvatsku, voditelj HDZ-ovog izbornog stožera Miro Kovač je na konferenciji za novinare ocijenio neprihvatljivima te da podsjećaju na govor mržnje.

Istaknuo je da je Josipović u noći prvog izbornog kruga "govorio o krvi", dok Kolinda Grabar Kitarović "nudi mir, zajedništvo i optimizam".

Optužbe iz SDP-a odbacila je i HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić, poručivši da izjave Josipovića, Milanovića i Stazića pokazuju kako su "od straha, preko panike, sada ušli u fazu stampeda" te u državi stvaraju atmosferu izvanrednog stanja, umjesto da se koncentriraju na izlazak iz krize, gospodarski rast i razvoj.

STAZIĆ NAPAO KOLINDU 'Glas za nju je glas za Sanadera. Morala je znati za pokradeni novac!'

"Možete misliti u kakvom su sada stanju kada Stazić preuzima 'štafetnu palicu', napada iako svi znamo da je to čovjek govora mržnje, podjela i čovjek koji je na Brijunima, uz odobrenje vrhovnog zapovjednika Ive Josipovića, ljetovao na račun poreznih obveznika za sedam kuna po danu", kazala je Maletić.

Za Stazića, koji je iz SDP-ove središnjice Kolindu Grabar Kitarović optužio za čvrste veze "s koruptivnom skupinom - HDZ-om", prozvala je da svojim obmanama plaši građane da će HDZ, u slučaju pobjede Grabar Kitarović, zaustaviti istrage o korupciji, iako je upravo HDZ, naglasila je, stvorio uvjete da se pokrenu sve istrage.

Te su istrage, dodala je, zaustavljene upravo za vrijeme Milanovićeve vlade, u prilog čemu navodi iskaz Uskoku bivšeg člana Vlade da je, kako je rekla, Milanović tražio da se zaustavi istraga protiv šefice Porezne uprave.

Maletić je istaknula kako HDZ čvrsto stoji uz predsjednički govor Kolinde Grabar Kitarović koji je izrekla u izbornoj noći, 28. prosinca, kada je svima poručila kako želi raditi na novom hrvatskom zajedništvu, na rastu i razvoju zemlje te na ujedinjavanju našeg društva. "Mi smo država u kojoj, zahvaljujući nesposobnoj Milanovićevoj i Josipovićevoj vladi, BDP pada već dvanaest kvartala za redom, država koja je na dnu svih ljestvica i koja je u katastrofalnom gospodarskom stanju. Moramo se okrenuti rješavanju tih problema, a ne prljavim kampanjama koje je pokrenuo Josipović zajedno s Milanovićem i sada Stazićem", poručila je Maletić.

Upitana o obraćanju javnosti predsjednika Josipovića, u kojem napada HDZ i njegovu predsjedničku kandidatkinju, rekla je da se radi o retorici koja ne odgovara predsjedniku Republike, koji sada "uporno dijeli hrvatsko društvo u bjesomučnoj želji da pod svaku cijenu ostane na sadašnjem položaju". "Svojim radom pet godina svjedoči da mu je jedini cilj ostati na mjestu na kojem je, jer se niti jednom nije suprostavio Vladi koja ne radi dobro", kazala je Maletić.

Osvrćući se na troškove povratka potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja je 19. prosinca u Ankaru putovala redovnim zrakoplovnim letom, a vratila se vladinim zrakoplovom, Miro Kovač je rekao kako to pokazuje pravi put ove Vlade - bahatost, bacanje novca poreznih obveznika i nesposobnost.

PUSIĆ O PUTU KOJI JE GRAĐANE KOŠTAO 120.000 KUNA 'To je bilo najekonomičnije'

Uvjeren je da Pusić za taj posao nije morala ići u Ankaru, jer se sve moglo obaviti i iz Zagreba. "Ovakvo ponašanje Vesne Pusić, Ive Josipovića i Kukuriku koalicije u ovoj fazi kampanje govori o tome da su izgubili kompas, nemaju program i stvaraju atmosferu izvanrednog stanja", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:18