PALA EKIPA IZ VARAŽDINA

VIDEO Pogledajte što je Čehok rekao Stankoviću i kako se branio prije godinu dana

Čehok je više puta istaknuo kako je 'ponosan na taj posao i na to što su u Varaždinu napravili' te je tvrdio da je 'žrtva jednoga postupka'
 Screenshot

ZAGREB - Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik , prije nešto manje od godinu dana gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' gdje mu je voditelj Aleksandar Stanković postavljao pitanja o kriminalu u Varaždinu te sukobu interesa o kojima se već tada uvelike pisalo.

Podsjetimo, Ivana Čehoka DORH sumnjiči da je Grad Varaždin oštetio za najmanje 29 milijuna kuna i to namještanjem poslova svom dobrom prijatelju Davoru Patafti, odnosno njegovim trgovačkim društvima T7 Grupa i T7 Vis d.o.o. Radi se o poslovima zbrinjavanja otpada, zamjeni gradskog zemljišta, kao i kupnji zemljišta VIS-a za izgradnju naselja POS.

Na pitanje je li zaista učinio sve u skladu sa zakonom Čehok je dogovorio:

- Naravno da jesam. Ja sam tu doista žrtva jednoga postupka. Meni još preostaje mogućnost žalbe. Nažalost, sve ono što sam do sada doznao od ustavno pravnih stručnjaka jest da bi žalba bila uzaludna - rekao je Čehok tada.

Međutim, na Stankovićevo pitanje hoće li kao posljednji pravni lijek iskoristiti tužbu na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, varaždinski je gradonačelnik rekao kako će ipak prvo vidjeti da li je moguća neka vrsta žalbe.

- Ja sam još uvijek ponosan na taj posao i na to što smo mi u Varaždinu napravili. Taj je posao u potpunosti po zakonu i na na njega nije imala primjedbe niti državna revizija ni poglavarstvo ni gradsko vijeće - napomenuo je Čehok.

Dodao je kako su optužbe vezane uz pogodovanje prilikom prodaje zemljišta neutemeljene jer je 'Grad kupio zemljište po cijeni koja je bila ispod procijene sudskog vještaka'. No, dodao je da će poštovati odluku suda ma kakva ona bila.

- Tu nema nikakvoga spora tim više što odluku nisam donio ja nego ju je donijelo poglavarstvo - zaključio je Čehok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:49