POTOP U DALMACIJI

VIDEO: POPLAVLJENI I PODRUMI DIOKLECIJANOVE PALAČE U SPLITU Pogledajte što je jutros dočekalo Omišane: Ulice su kompletno pod vodom

 
 screenshot Youtube/ Facebook video, Slobodna Dalmacija

Noćas su poplavili Podrumi Dioklecijanove palače. Osim obilne kiše, podignula se i razina mora pa u Podrumima već postavljene pumpe nisu bile dovoljne za borbu s vodom, javlja Slobodna Dalmacija.

Domarima Muzeja grada Splita Tonću Vatavuku i Igoru Čotiću u izbacivanju vode iz Podruma od ranog jutra pomažu i vatrogasci, a očekuju se i nove padaline. Kiša će, kažu meteorolozi, posustati tek iza 16 sati.

Podrumi su danas zatvoreni za posjetitelje, javljaju iz Muzeja grada Splita.

Omiš se jutros probudio - pod vodom. Nakon obilne kiše koja je padala gotovo cijelu noć, ulice grada potpuno su poplavljene. Voda ulazi u brojne prizemne i podrumske prostore, a automobili 'plove' po gradskim prometnicama, navodi Slobodna.

U Facebook grupi Grad Omiš - to smo mi objavljen je i video jednog Omišanina koji je snimio kako jutros izgleda đir po gradu.

'Ne treba ni ić u Veneciju', šaljivo je zaključio autor videa, no kada se krenu zbrajati nastale štete, mnogima, sigurni smo, neće biti do šale.

A da se nakon cjenoćne kiše može očekivati ozbiljna situacija, dalo se naslutiti još jučer kada je poplavila velika gradska plaža, a i Cetina se već počela izlijevati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:42