ZLOČIN U SLAVONIJI

VIDEO: ŠEF ZAŠTITARSKE TVRTKE U ĐAKOVAČKOM CENTRU ZA SOCIJALNI RAD 'Ubojica je dolazio često, bio je tu kao domaći, uvijek rastrojen i nemiran'

 
Očevid u Đakovu, šef zaštitarske tvrtke Šime Buzov (u krugu)
 Vlado Kos / CROPIX

Direktor zaštitarske tvrtke Šimun Buzov rekao je kako u đakovačkom Centru za socijalnu skrb rade 12 godina, ali da su dosad imali samo manje incidente.

- Ne možemo vjerovati što se dogodilo, naš zaštitar je postupio kao i svaki dan. Ubojica je dolazio često, dva do tri puta tjedno, bio je tu kao domaći. Zaštitar je obavio razgovor s njim, predstavio se kao i svaki dan. Otišao je u ured te gospođe i kolege. Kada se dogodio incident, zaštitar je otrčao po prvu pomoć, a ubojica je u međuvremenu napustio objekt, ispričao je Buzov novinarima.

Na upit kako je vatreno oružje moglo proći zaštitarski pregled, odgovorio je:

- On je nosio torbicu kao i svaki građanin, dolazio je tu često, uvijek je nosio hrpu papira ili rokovnik, pojasnio je.

Ističe kako zaštitar nije čuo pucnjavu koja se dogodila u uredu socijalne radnice, koja je ubijena.

Odgovorio je i na upit zašto zaštitar nije pregledao stranku koja je danas počinila strašan zločin.

- Mi ne možemo nositi vatreno oružje. On je tu bio kao domaći uvijek je nosio hrpu papira. Kada dolazi bilo koja stranka, predstavi se zaštitaru. Zaštitar nije pregledao njegovu torbu, on to ne radi, ispričao je.

Na upit novinara je li muškarac koji je pucao u djelatnike Centra bio sumnjiv, kaže da je uvijek bio rastrojen i nemiran čovjek pa niti danas to nije bilo drugačije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:12