PAHULJE NA JUGU

VIDEO: SNIJEG ZABIJELIO DALMACIJU, NAJVIŠE GA IMA U ZAGORI Nekima je i 5 cm previše: 'U Dicmu je strašna mećava, kao da prolazite kroz Udbinu i Lapac'

 
Tijekom poslijepodneva počeo je padati snijeg u Dalmaciji. Najviše ga ima u Zagori.
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Dok brojni Splićani s nestrpljenjem očekuju hoće li nad gradom večeras zalepršati najavljene pahulje, snijeg već pada u nekim dijelovima Dalmacije. U pravim snježnim radostima uživaju stanovnici Dalmatinske zagore, a najviše snijega napadalo je na Zelovu, u Sutini i u Ogorju, javlja Slobodna Dalmacija.

Oko 18:20 počeo je padati gusti snijeg i na autocesti od Konjskog prema Dugopolju. Ralice čiste i posipaju cestu.

Dašak zimske čarolije osjetili su večeras i građani Omiša u kojem je zasniježilo iako se temperatrura nije spuštala ispod dva stupnja.

Zalepršalo je i u Gatima, u dijelu Cetinske krajine te na Makarskoj rivijeri iznad 300 metara nadmorske visine.

Susnježica pada i nadomak Splita, u Žrnovnici i višim područjima Solina, a zabijelilo je i u Dubravi te Sitnom Gornjem.

Prema prognozama, najveća količina oborina očekuje se tijekom noći. U Zagori se očekuje da će ponegdje pasti i 10 centimetara snijega, a pahulje se očekuju i uz obalu te na otocima.

FOTOGALERIJA: Snijeg u Dalmaciji

Portal Dalmacija Danas javlja kako se nekoliko prometnih nesreća u utorak navečer dogodilo se na brzoj cesti Solin - Klis. Cesta zasad nije zatvorena, ali se stvaraju velike gužve.

Čitatelji tog portala kažu da se dio automobila uključio u promet bez zimske opreme, a na cesti je temperature pala ispod nule, pada snijeg i događaju se proklizavanja. U policiji su potvrdili da imaju evidentirane dvije prometne nesreće, ali da zasad nitko nije zatražio liječničku pomoć. Cesta nije zatvorena za promet.

Neki od građana su večerašnji snijeg doživjeli kao pravu mećavu, iako ga je napadalo tek nekoliko centimetara.

- Strašna mećava je u Dicmu, ima preko pet centimetara snijega. Dicmo sada izgleda kao da vozite preko Udbine pa kroz Lapac, toliko je snažna mećava - javio je čitatelj Dalmacije Danas u trenutku kad je prošao kroz Dicmo.

Hrvatski autoklub javlja kako snijeg povremeno pada u Slavoniji, Lici  i Dalmaciji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:14