TAJNOVITA BIVŠA PRVA DAMA

'VILU NA DEDINJU ZADNJI PUT NAPUSTILA JE 2007. GODINE' Kako danas živi Titova udovica Jovanka Broz

 CROPIX

Uredno odjevena, našminkana, s kosom skupljenom u punđu, Jovanka Broz se i danas ponaša dostojanstveno, kao žena predsjednika, piše srpski Blic .

O sebi uglavnom brine sama, a vilu "Bor" u beogradskom Dedinju ne napušta već godinama. Povremeno je posjećuju sestra i rođakinja. Vrijeme provodi uz knjige i novine.

Vilu je posljednji put napustila u kolovozu 2007. godine. Tada je objavljena fotografija kako je u Mercedesu kabrioletu vozi njen dugogodišnji prijatelj, vozač Rade. Odvezli su se do slastičarnice po sladoled.

Od tada je nitko više nije vidio izvan kuće od 750 kvadrata. Dvije godine ranije prestala je odlaziti na Titov grob.

- Odmah poslije Titove sahrane oduzeli su joj sve dokumente. Nije imala ni osobnu iskaznicu, a ni zdravstvenu. Bojala se da će je izbaciti ako samo i na trenutak napusti kuću – ispričala je za Blic A. M. koja je godinama održavala kontakt s Jovankom.

Jovankin dugogodišnji odvjetnik Toma Fila o svojoj klijentici kaže:

- Usprkos tome što ima 89 godina, Jovanka je i dalje lijepa žena. O sebi brine sama, čak i kad je mogla imati nekoga da joj pomaže oko kućanskih poslova, ona je to odbila. Ona je veliki borac što joj je pomoglo pregurati sve godine života pod strogim nadzorom. Nekad je strahovala za vlastiti život, a sad se jedino boji da je ne izbace iz kuće - kaže Fila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:47