SLIJEDI NOVI NATJEČAJ

Vinogradsku će i dalje voditi dr. Mario Zovak, ali kao v. d. ravnatelja

Mario Zovak
 Ranko Suvar / CROPIX

Niti jedan od tri kandidata prijavljena na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice nije izabran na sjednici Upravnog vijeća u ponedjeljak.

Tako je Vinogradska postala jedina bolnica koja nije dobila ravnatelja na mandatno razdoblje, nego će se nakon izbora raspisati novi natječaj.

Ravnatelju Mariu Zovaku mandat ističe 6. srpnja, nakon čega će kao v.d. voditi bolnicu dok se ne izabere novi ravnatelj.

Na natječaj koji je raspisan još 2. travnja prijavilo se troje kandidata. Uz prof. dr. Zovka, akademkinja Mirna Šitum i zamjenica ravnatelja izv. prof. Dijana Zadravec.

Upravno vijeće ima pet članova: uz predsjednika UV-a, inače državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva, Tomislava Dulibića, tu su vanjski članovi Ivan Savić iz KB-a Dubrava te ravnateljica Perkovčeve Petra Nola Fucks i dva “kućna” člana, predsjednik Radničkog vijeća Robert Ivšak i prof. Petar Gaćina.

Glasove je dobio Zovak, i to od Ivšaka i Gaćine, a preostala su tri člana bila suzdržana. Šitum i Zadravec nisu dobile glasove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:35