NADA SE UBLAŽIVANJU KAZNE

VIŠNJA PEVEC PISALA MILANOVIĆU 'Nismo ni sumnjali u vašu pobjedu, pomilujte mog muža Zdravka! Od srijede je u zatvoru...'

 
Zdravko i Višnja Pevec
 Neja Markičević / CROPIX

Višnja Pevec uputila je pismo novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanović u kojem traži da pomiluje njezinog supruga Zdravka. On je, kako nam je gospođa Pevec rekla u telefonskom razgovoru, od srijede u zatvoru.

Kazala je da je zahtjev za pomilovanjem Zdravka Peveca, koje su supružnici zatražili od aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, odbijen zbog nedostatka liječničkih dokaza o zdravstvenom stanju te da čekaju eventualno ublaživanje kazne.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru odbilo je i posljednju žalbu Zdravka Peveca za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga s obzirom na to da je hospitaliziran više puta.

Naime, Zdravko Pevec osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica te kazne preinačena mu je u uvjetnu. Kako mu se priznalo šest mjeseci koje je proveo u izstražnom pritvoru, preostalo mu je oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Pismo koje je uputila Milanović supotpisuje i njen suprug Zdravko koji joj je pomogao u argumentaciji povijesti svih (ne)djela "korumpirane vlasti HDZ-a" u uništenju nekad "najuspješnijeg hrvatskog trgovačkog lanca".

"Nismo ni sumnjali u vašu pobjedu i sigurni smo da će Hrvatska vašom zaslugom procvasti i postati druga Švicarska", piše Milanoviću bračni par Pevec u pismu koje nam je ustupljeno.

Podsjećaju na vrijeme prije 12 godina kad je Grupa Pevec zapošljavala 4000 ljudi, ostvarivala promet od 3,5 milijardi kuna i dobit od 100 milijuna, vrijedila više od 3 milijarde kuna, a kao glavnog krivca navode bivšeg ministra financija Ivana Šukera kojeg okrivljuju za prvu blokadu tvrtke Instalotehna d.o.o. koja je bila u sastavu Grupe, koja je preuzela zaprešićke Unijametale, a oni su pak imali značajan dug prema državi.

Na Badnjak g2009. na red je došla i matična kuća Pevec nad kojom se otvara stečaj nakon što ju je blokiralo Ministarstvo financija. Peveci ponavljaju kako po njihovom uvjerenju do stečaja nije trebalo doći jer je imovina Grupe bila tri puta veća od duga.

"Da nije bilo mojih roditelja danas bi bili na ulici. Sve su nam uzeli, blokirali sve račune, uzeli nam ime i još supruga hoće strpati u zatvor", piše predsjedniku Višnja Pevec i moli ga da "pomiluje supruga od kazne zatvora jer su pošteno radili i stvarali sve za dobrobit naše države, nisu uzimali dobit nego gradili centre i otvarali nova radna mjesta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:47