ŽIVOT IZA REŠETAKA

VIŠNJA PEVEC O ZATVORSKIM DANIMA SVOG SUPRUGA 'Zdravku nije dobro u Remetincu, smrzava se, ima temperaturu. Njegovo zdravstveno stanje je katastrofa'

 Neja Markicevic / CROPIX / CROPIX

Zdravko Pevec već nekoliko dana se nalazi u zatvoru u Remetincu. On je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica te kazne preinačena mu je u uvjetnu. Kako mu se priznalo šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostalo mu je oko 10 mjeseci zatvorske kazne.

Njegova supruga Višnja Pevec redovito ga posjećuje u Remetincu, a za Dnevnik Nove TV je otkrila kako mu je iza rešetaka.

- Nije mu dobro u zatvoru. On ima temperaturu, ovdje se smrzava, sad sam mu odnijela veste da mu bude toplije, rekli su da on ima ovdje uvjete da se liječi. Pa niti one lijekove koje je ponio nisu dopustili da troši, rekla je ogorčena Višnja Pevec.

Uvjerava da je Pevecovo zdravstveno stanje katastrofalno, zbog čega su i tražili odgodu odsluženja kazne.

- Ima nalaze, nekoliko puta je bio u bolnici, svaki puta kad je primio poštu, završio je na hitnoj, jer to je za njega strašan stres. Ima pankreatitis, kolontitis, ne znam što sve ne, operirao je kralježnicu, govori Višnja Pevec za Novu TV.

- On je voljan raditi, a ne ovdje biti, u ovakvim uvjetima. Kad bi dobio ublažavanje kazne, radio bi za opće dobro pa bi psihički ostao normalan, kaže Višnja Pevec.

Iz Uprave za zatvorski sustav kažu da sve kaznionice imaju liječnike opće medicine prema čijoj procjeni se zatvorenici odvode u javne bolnice, ambulante, domove zdravlja ili ako je potrebno dugotrajno liječenje.

Zdravko i Višnja Pevec osuđeni su za nepripadnih četiri milijuna kuna otuđenih tvrtki Pevec. Zdravko Pevec kriv je i za utaju 27 milijuna kuna poreza. Godspođa Pevec je tromjesečnu kaznu dobrotvornog rada već odradila.

Podsjetimo, Višnja Pevec uputila je pismo Zoranu Milanović u kojem traži da pomiluje njezinog supruga Zdravka, a službenu molbu za pomilovanjem će uskoro novom predsjedniku predati i njegov odvjetnik Veljko Miljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:12