SIJEVALI OČNJACI

Vjenčani par iz realityja 'Ljubav je na selu' svjedočio krvavom obračunu vukova i pasa čuvara

Sretni supružnici Tomislav i Karolina Copić koji su se vjenčali nakon TV emisije 'Ljubav je na selu' na svome imanju u Pokrovniku nazočili krvavom noćnom obračunu svojih pasa sa čoporom vukova
Pokrovnik, 120910.U mjestu Pokrovnik kod Drnisa nocas su vukovi napali pse ovcare ispred staje mladog pastira Tome Copica (sudjelovalo prosle godine u showu Ljubav na selu) i zaklali dva psa. Na slici: Tome Copic sa psom koji je sudjelovao u borbi s vukovima i lakse je ozlijedjen.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

POKROVNIK - Obiteljsko gospodarstvo Ivana Copića-Ikala u mjestu Pokrovnik pokraj Drniša, u subotu nešto iza ponoći, bilo je poprište jednosatnog krvavog obračuna između Copićeva tri pasa ovčara pasmine tornjak, šarplaninca i jednog hrvatskog ovčara udruženih protiv čopora krvoločnih vukova koji su u svome pohodu krenuli na tor u kojemu je vlasnik držao 200 ovaca.

-Takvu grozotu, režanje, lavež i bolno zavijanje na obje strane još nisam doživio, čak niti vidio u dokumentarcima - kazali su nam rano ujutro na poprištu borbe Tomislav Copić, sin vlasnika i njegova supruga Karolina koji su u sretni brak stupili nakon što su se upoznali u TV seriji "Ljubav je na selu", pri čemu su oboje s tugom u očima gledali u iskasapljeni leš svoje petogodišnje kuje Šare i njenog štenca Liska koje su vukovi u svome krvavom pirovanju zaklali i izmasakrirali.

Copić nam je kazao, kako je prije tri dana na ispaši primijetio dva starija vuka u blizini stada koji su bili izvidnica i predhodnica ostatka čopora.

- Psi su ih tada osjetili, "zbili redove" i krenuli prema njima, te su ih bez borbe nagnali u bijeg. Nakon dvije noć uslijedio je iznenadni napad cijelog čopora i obrana ovaca. U nastalom neopisivom metežu otac nije dozvolio nikome iz obitelji da ode u mrak i eventualno nastrada, dok je on kao lovac bespomoćno gledao svoje oružje koje se u ovakvim slučajevima ne smije upotrijebiti. Situaciju je otežala i jaka bura koja je puhala, što su vukovi iskoristili kao iznenađenje, te su kretajući se uz vjetar, neopaženo uspjeli doći do blizine tora.

Tomislav je naglasio da je kao stočar u ovakvim situacijama nezaštićen jer je zakon na strani vuka i uporaba vatrenog oružja u svrhu očuvanja stočnog fonda, pa čak i ljudskog života u ovakvim situacijama podliježe rigoroznim sankcijama.

O žestini sukoba govori činjenica da su po imanju Copićevih na sve strane ostali krvavi tragovi razderanih pasa i vukova koji su se protezali blizu 20 metara, kao i dijelovi životinjskih utroba i zavidne količine otrgnute dlake sa obje strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:03