BURNE REAKCIJE

'VLADA JE NESPOSOBNA. POGAZILA JE SVOJU RIJEČ' Sindikati oštro osudili novo smanjenje plaća

Zagreb, 150912. Vlada RH, Markov trg.Press konferencija nakon odrzanog sastanka predstavnika cetiriju sindikata javnih sluzbi RH i Pregovarackog odbora Vlade RH s radi postupka medjusobnog mirenja.Na slici: Vilim Ribic na press konferenciji nakon sastanka.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Jučerašnje najave premijera Zorana Milanovića da će se od 1. ožujka svim javnim i državnim službenicima smanjiti bruto plaće za 3 posto, izazvele su burne reakcije među sindikalistima.

- Vlada je nesposobna. Pogazila je svoju riječ danu sindikatima prilikom potpisivanja kolektivnih ugovora prošle godine - plaće nećemo dirati, poručili su sindikalisti, javlja HRT.

'REŽEMO PLAĆE ZA 3 POSTO!' Premijer Milanović najavio manja primanja za 230 tisuća ljudi zaposlenih u javnom sektoru

Predsjednik Nezavisnih sindikata, Krešimir Sever istaknuo je kako se vladajući postavljaju iznad naroda te kako im ništa nije važno koliko oni sami sebi.

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, kazao je kako je problem jednostavan te da cijenu neuspijeha Vlade moraju plaćati drugi, oni koji su zaposleni u javnom sektoru.

- Više je nego jasno da smo mi kolektivni ugovor iz kolovoza prošle godine potpisali u dobroj volji, a Vlada s figom u džepu, komentirao je za HTV Boris Pleše, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:23