ČUDNA RUTA AVIONA

VLADA OPOVRGAVA DA JE PREMIJER TRAŽIO SLIJETANJE NA KRK 'Let je bio dio planirane, štedljive rute'

Premijer Zoran Milanović se iz posjeta BiH vratio u Hrvatsku, ali službeni zrakoplov nije sletio u Zagreb, nego u Rijeku. Iako je dio medija izvijestio kako je Milanović u Rijeku otišao privatno, iz Vlade su to opovrgnuli.

- Zrakoplov je korišten za službene potrebe, sukladno Uredbi o direkciji za korištenje službenih zrakoplova. Let je unaprijed planiran i odobren na toj relaciji - poručili su iz premijerova Ureda.

Cijelo Vladino objašnjenje prati i kalkulacija o štednji. Naime, prosječan trošak sata leta zrakoplova CL-604 iznosi 3300 američkih dolara i uključuje gorivo, održavanje, rezervne dijelove i ostale troškove.

U Vladi objašnjavaju da je Milanović u BiH putovao automobilom te da su već samim time troškovi puta smanjeni, odnosno da bi samo troškovi noćenja i dnevnica za četiri člana posade iznosili oko 800 eura, isto koliko i troškovi osiguranja trase, prijevoza i pratnje iz Zagreba na Krk.

“S obzirom na istovjetnost troškova i činjenicu da je predsjednik Vlade štićena osoba, odabrana je ova ruta, sukladno provedbenom planu o kojem odlučuje nadležna Uprava za posebne poslove sigurnosti MUP-a”, zaključuje se u Vladinoj izjavi za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:56