SAMO ZA PODOBNE?

Vlada potajno izdvojila 2,5 milijuna kuna za 11 općina

Zagreb, 091009.Vlada.Banski dvori.Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske.Na slici: Jadranka Kosor i Damir Polancec.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Vlada je danas potvrdila da je za samo 11 hrvatskih općina izdvojila čak 2,5 milijuna kuna. Čelnici nekih od općina poručuju da im je novac neophodan za puko preživljavanje, međutim, drugi priznaju da su ga dobili jer participiraju u vlasti odnosno prema koalicijskom sporazumu HDZ-SDSS. Ni jedni ni drugi u tome ne vide nikakav problem.

Vlada je ovaj tjedan na sjednici potajno dodijelila sredstva općinama, o njima nije bilo govora čak ni u priopćenju Vlade, međutim, informacija je konačno potvrđena iz Ureda Jadranke Kosor, uz obrazloženje kako se radi o novcu iz proračunske pričuve, javlja Večernji list.

Jedna od općina dobila je čak 400 tisuća kuna, dok su ostale dobile od 100 do 200 tisuća kuna. Novac će se utrošiti za plaće, manje komunalne akcije i druge izdatke za koje bi općine inače same trebale skrbiti kao što je grijanje javnih objekata poput dječjih vrtića.

Čelnici općina Erdut, Dvor i Gračac potvrdili su primitak sredstava, međutim, u tome ne vide ništa loše jer će novac, kako kažu, biti utrošen tamo gdje je najpotrebnije.

– Naravno da je činjenica da participiramo u vladajućoj koaliciji utjecala da dobijemo tih 200.000 kuna, no uvjeren sam da je to i svojevrsna nagrada za naš dobar rad – komentirao je načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:56