HRVATSKIM VLASTIMA NE!

Vlasnik servera: Otkrit ću ime ako to SAD zatraži

ZAGREB - Vlasnik Invisihostinga, web servera na kojem je objavljen site registarbranitelja.com, Mather Schiros, kojeg je Jutarnji kontaktirao, ponovio je da neće otkriti ime zakupitelja sitea. Napomenuli smo da je u Hrvatskoj pokrenuta istraga o ovom slučaju. “Mi smo američka kompanija i nemamo nikakvu obvezu surađivati sa istragom u Hrvatskoj , - rekao nam je.

- Ukoliko to budu zahtjevale američke vlasti, naravno da ćemo morati otkriti, - dodao je.

Inače, Investihosting iz Austina, glavnog grada Texasa, koji se osim servera bavi i registracijom imena i drugim internetskim uslugama, reklamira se kao kompanija koja garantira sigurnost, anonimnost i privatnost svojih klijenata “od korporacija, agencija i država koje mogu prikupljati privatne podatke koje biste radije zadržali za sebe".

Kao što je Jutarnji objavio, zasad nepoznate osobe su 29. ožujka na serveru u Kanzasu od tvrtke Invisihosting zakupile prazan prostor i registrirale domenu registarbranitelj.com. Za 6 dolara mjesečno kupili su hosting paket pod nazivom CIA, kapaciteta 5 GB. Nakon što su zakupili prazan prostor, autori stranice u php programskom jeziku izradili su tražilicu preko koje će posjetitelji moći pretraživati registar. U zakupljeni prostor ubacili su bazu podaka koja sadržava Registar branitelja . Dana 6. travnja aktivirana je internetska stranica www.registarbranitelja.com J.R.,K. Ž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:22